nlc.hu
Család
Szomorú véget ért Geronimo, az alpaka története

Kivégezték Geronimót, az alpakát, mert szarvasmarha-tuberkulózissal fertőződött meg

Kivégezték Geronimót, az alpakát, amely szarvasmarha-tuberkulózisban szenvedett.

Az állatot kétszer tesztelték, és mivel azok pozitívak lettek, a brit környezetvédelmi, élelmezési és vidékügyi minisztérium (Defra) elrendelte az állat elaltatását. A döntés sokaknál kiverte a biztosítékot, több, mint 130 ezren írták alá azt a petíciót, amely az állat életben tartását követelte, a farmot pedig, ahol Geronimót tartották, demonstrálók élőláncként őrizték.

Ahogy azt korábban mi is megírtuk, Geronimo a nyugat-angliai Wickwarban, egy farmon élt. Gazdája, Helen Macdonald minden követ megmozgatott az alpaka érdekében, és a bírósági döntés ellenére is azt állította, meg fogja akadályozni, hogy a farmjára kiszálló illetékesek elaltassák. Mint hangsúlyozta: nem bűnöző, nem szegi meg a törvényt, de tesz róla, hogy ne tudják végrehajtani az ítéletet.

Képünk illusztráció / Fotó: Unsplash

Képünk illusztráció / Fotó: Unsplash

MacDonald szerint a tesztek álpozitív eredményt mutattak, és követelte, hogy újra teszteljék Geronimót. A nő azonban elvesztette utolsó fellebbezési kérelmét is a brit Legfelsőbb Bíróságon, és végül kedd este rendőrök hada érkezett ki a gloucestershire-i farmhoz. A Sun szerint legalább 15 rendőr érkezett 10.45-kor a Wickwarban lévő farmra. A kapunál a tüntetők ellenszegültek, többen dulakodni kezdtek a rendőrökkel, az egyik nőt letartóztatták. Végül Geronimót autóra rakták és nem sokkal később elaltatták.

Ebben a videóban az látható, ahogy elviszik az ellenkező állatot

Az állatorvosok most boncolást végeznek, hogy kiderüljön, valóban tbc-s volt-e az állat. Az eredmények azonban három hónapig is eltarthatnak.

(the Sun, Gurardian)

Pozitívabb történetek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top