nlc.hu
Család

Totó, a mentett hattyú

Mindig megölelgeti gazdáját Totó, a mentett hattyú

Különleges kapcsolat van Rigó Gábor és a fiatal madár között.

Tavaly nyáron balatoni vitorlázás közben egy vízen ringó tojást talált egy hölgy, és miután kikelt a benne növekvő hattyú, még egy héten át gondozta, majd elvitte a fiókát Rigó Gáborhoz, a Festetics-kastély madárparkjába. A férfi és védence azóta elválaszthatatlan, igaz, már nem tudnak együtt autózni, Totó ugyanis megnőtt, írja a likebalaton.hu.

„Minden reggel várja, hogy megérkezzek, amikor kinyitom a kerítésének kapuját, rögtön szalad felém, és egy reggeli ceremónia során üdvözöl, megölelget – meséli Rigó Gábor. – Nagyon erősen ragaszkodik hozzám. A madarak alapvetően nem szeretik a szeretgetést, de ő igényli ezt a fajta közelséget, engem tekint a családjának, ki tudja mutatni a szeretetét. Ez a kötődés csak felém alakult ki, mást nem enged a közelébe” – tette hozzá Totó gazdája.

Ugyan Totó már másfél éves, de még nőni fog, a hattyúk ugyanis háromévesen lesznek ivarérettek. Rigó Gábor azt tervezi, ekkorra a madár már a Balatonban fog élni. „Sokan érdeklődnek, hogy mi lesz vele, mikor engedem el, de tavasznál előbb nem gondolom, hogy elég erős lenne a Balatonhoz, még nem érett meg erre. Itt biztonságban van, szerintem a kötődése is gyengülni fog, így könnyebben boldogul majd nélkülem. Nem akarom, hogy itt élje le az életét és itt szaporodjon, nem szeretnék neki ide párt hozni” – tette hozzá.

(via Sokszínű Vidék)

hattyú

Fotó: Pixabay

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top