nlc.hu
Otthon

Közel 40 éve egy hattyú ennek a postásnak a legjobb barátja

A nyugdíjas postásnak 37 éve pajtása egy hattyú

A férfi sérülten talált rá a madárra, amely gyógyulása után sem volt hajlandó hátrahagyni kétlábú barátját.

A török Recep Mirzan még 1984-ben talált rá egy sérült hattyúfiókára egy mezőn – írja az Oddity Central. Az akkor postásként dolgozó férfi rájött, hogy a kismadár hamar a ragadozók prédájává válna, ha ott hagyná, ezért megállt az autójával és magával vitte a hattyút. 

Este bevitte a lakásába és elkezdte ápolgatni, akkor még nem is sejtve, hogy egy életre szóló barátság kezdődik éppen. Amikor a hattyú felgyógyult, a férfi azt hitte, hogy majd elrepül, de nem ez történt. Ehelyett elkezdett összebarátkozni a Mirzan tanyáján élő többi állattal. A postás Garipnak nevezte el, ami törökül furát, bizarrt jelent. Ez 37 éve történt. 

„Ha hívom, idejön – mesélte Mirzan az Anadolu News Agency-nek nyilatkozva. – Sosem hagyott el, még akkor sem, amikor megáradtak a folyók. Régen sokkal energikusabb volt, de mára megöregedett. Ha majd elpusztul, egy szép sírt készítek neki, de még remélem, van egy kis időnk együtt.”

 

Garipnak saját fészke van a tanyán, de oda csak esténként, pihenni jár. Napközben szinte folyamatosan kétlábú barátját követi, akár munkavégzés, akár az esti séta közben. 

Mirzan szinte saját gyerekeként tekint a hattyúra. A vízi madarak egyébként is hosszú élettartamra számíthatnak, ha gondoskodnak róluk, Garip azonban már jóval öregebb, mint a hattyúknál megszokott átlagos életkor. 

Még több cukiság az nlc-n:

37 éve egy hattyú ennek a férfinak a legjobb barátja

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top