nlc.hu
Szabadidő

Martha Stewart és Snoop Dogg nyomában: a legfurább celeb-barátságok a világból

Íme a legfurább barátságok Hollywoodból (vagy épp a Fehér Házból)

Mi a közös George W. Bushban és Michelle Obamában? Nem túl sok.

Az igaz barátságnak, úgy tűnik, nem állhatja útját az életkor, a politikai nézet, de az sem, ha teljesen eltérő két ember háttere. Elmerültünk a legfurcsább celeb-barátságok világában.

Michelle Obama és George W. Bush

Az ötletet Joe Biden 46. amerikai elnök múlt heti beiktatása adta, a ceremónián ugyanis meghívott vendégként ott volt a 44. és a 43. elnök, azaz Barack Obama és George W. Bush. Ott volt Bill Clinton is, aki a Fehér Ház 42. lakója lehetett, de ő most kevésbé érdekes a furcsa barátságok szempontjából.

Annál érdekesebb a kettővel ezelőtti first lady és a republikánus Bush viszonya. George W. Bush megosztó amerikai elnök volt, leginkább a 2002-es iraki háború, a kínzásos vallatások vagy épp az amerikai társadalom átfogó elektronikus megfigyelésének bevezetése miatt, de hosszan lehetne még sorolni, hogy milyen intézkedésekkel borzolta a demokrata oldal kedélyeit, az elnök hivatalban töltött nyolc éve során. Bush egy valódi politikai dinasztia tagjaként azonban nem vetemedett olyasmire, mint Donald Trump, vagyis nem csak, hogy részt vett Barack Obama beiktatásán, de előtte, feleségével együtt fogadta is a leendő elnöki párt a Fehér Házban.

Michelle Obama és George W. Bush különös barátsága

George W. Bush és Laura Bush fogadja Barack Obamát és feleségét Michelle Obamát a Fehér Ház előtt, 2009-ben (Fotó: Leslie E. Kossoff-Pool/Getty Images)

A Business Insider szerint már ekkor, Obama beiktatása során kialakult a szimpátia közte és Michelle Obama között, ami egyébként teljesen hihető, az ifjabb Bush ugyanis már az egyetemi évek alatt mindenhol a társaság középpontjává vált, vicces stílusával pedig emberére talált a leendő first ladyben, aki nem maradt adósa egy-egy jobb beszólás után.

Azt hihetnénk, ez csak afféle udvariaskodás volt a 43. és a 44. elnöki pár részéről, később azonban Bush és Michelle Obama többször is megmutatták a világnak, hogy mennyire odavannak egymásért. Érdemes megnézni, hogy az egykori first lady hogyan öleli meg férje elődjét, amikor 2016-ban találkoztak az African American History Museum megnyitásán.

Bush több ízben is kifejezetten kereste Michelle Obama társaságát, akivel több pillanatot is megosztottak 2018-ban, a volt republikánus szenátor, John McCain búcsúztatóján, illetve még ugyanabban az évben George H. W. Bush, azaz a 41. amerikai elnök temetésén.

Johnny Depp és Hunter S. Thompson

Két ugyancsak különc emberről van szó, emiatt nem túl meglepő, hogy jól megértették egymást, az azonban már kevésbé hétköznapi, hogy egy hollywoodi világsztár és a XX. század második felének egyik nagy hatású írója afféle kollégiumi szobatársakként együtt is lakjanak, különösen, hogy közel harminc év korkülönbség volt köztük.

Először 1995 karácsonyán találkoztak a coloradói Aspenben, rövid beszélgetés után azonban hamar belemelegedtek a fegyverekről való diskurzusba. Thompson valódi fegyverfanatikus volt, Deppről pedig kiderült, hogy az édesapja is rajongott a puskákért-pisztolyokért, így a színész már 8 éves korában megismerkedhetett a fegyverek világával. A barátságuk viszont akkor mélyült el igazán, amikor Johnny Deppet kiválasztották a Félelem és reszketés Las Vegasban főszerepére. A színész szerette volna minél pontosabban megformálni az írót, ezért több hónapra beköltözött Thompson aspeni házának alagsorába. Az anekdoták szerint itt tényleg úgy éltek, mint a koleszosok, ittak, drogoztak és persze gyakran lövöldöztek is Thompson valamelyik fegyverével. A viszony azonban a film bemutatója után is kitartott, egészen az író 2005-ben bekövetkezett haláláig. A temetés hárommillió dolláros költségeit is Johnny Depp állta.

Depp több hónapra beköltözött Thompson aspeni házának alagsorába

Hunter S. Thompson és Johnny Depp egy New York-i dedikáláson, 1998-ban (Fotó: Rose Hartman/Getty Images)

Martha Stewart és Snoop Dogg

A furcsa barátságok alfája és omegája, elvégre az amerikaiak első számú léletmódguruja és a kaliforniai rapper között első ránézésre a világon semmi közös nincsen. Az utálat – vagy épp egy jó hangulatú savazás – azonban össze tudja hozni az embereket. Martha Stewart és Snoop Dogg ugyanis a Comedy Central Roast of Justin Bieber című műsorának felvételén találkoztak (ebben a műsorban vicceskedve szétgyalázzák egymást a celebek), és onnantól szinte elválaszthatatlan jó barátok lettek.

Snoop több ízben feltűnt Martha Stewart főzős műsorában, ahol például brownie-t vagy krumplipürét készített a lakberendezés amerikai nagyasszonyával, de többször füveztek is közösen, a marihuána földi helytartójának számító Snoop mellett ugyanis Stewart sem veti meg a kannabiszt, sőt, még a Kaliforniában egyre jövedelmezőbb fűbizniszbe is beszállt, talán épp Snoop javaslatára.

Kanye West és Mary-Kate Olsen

Ez is egy igen érdekes párosítás, míg ugyanis Kanye West minden létező alkalmat megragad, hogy a reflektorfényben fürdőzzön, az Olsen-ikrek manapság, ha lehet, kerülik a rivaldafényt, illetve átengedik a terepet húguknak, Elizabethnek, akit mostanában a WandaVision című sorozatban láthatnak a Marvel-univerzum rajongói. Ehhez képest Kanye és Mary-Kate Olsen remekül megértik egymást, amióta az ikerpár ellátogatott a rapper egyik divatmárkájának bemutatójára. Még olyan hírek is felröppentek, hogy a két híresség összejött, ám erről komolyan vehető bizonyítékok végül nem láttak napvilágot. West viszont az egyik számát az Olsen-lányoknak ajánlotta. Ki tudja, lehet, hogy a jövőben komolyabb divatipari összeborulás is lehet a Yeezy és a The Row márkák között?

Russell Brand és Helen Mirren

Ami Amerikának Snoop és Martha Stewart, az Európának Helen Mirren és Russell Brand. Az Oscar-díjas színésznő és az excentrikus brit színész közötti 30 éves korkülönbség sem akadály, a két művész remekül kijön egymással, amióta 2009-ben együtt dolgoztak a Shakespeare A vihar című komédiájának filmváltozatán, két évvel később pedig az Arthur című vígjátékban is együtt bolondozhattak.

Brand egy ízben azt nyilatkozta a The Telegraphnak, hogy Mirrent „elképesztő személyiségnek tartja, akit rettentően szeret és tisztel”, míg a színésznő több alkalmat is megragadott, hogy a mikrofonok előtt az egekbe dicsérje Brandet, akit rendkívül intelligensnek tart.

Az Oscar-díjas színésznő és az excentrikus brit színész közötti 30 éves korkülönbség sem akadály

Russell Brand és Helen Mirren (Fotó: Jamie McCarthy/WireImage)

Ruth Bader Ginsburg és Antonin Scalia

Bár ebben a névsorban kevésbé csillog fényesen két egykori amerikai alkotmánybíró neve, Ruth Bader Ginsburg (becenevén RBG) népszerűsége az USA-ban már halála előtt is rocksztárokéhoz volt hasonlítható. A női jogok élharcosaként számontartott liberális ikon 27 éven át szolgált a legfelsőbb bíróság tagjaként, ahol a politikai spektrum átellenes oldalát képviselő Antonin Scalia volt az egyik legnagyobb ellenfele, akivel gyakran komoly szópárbajokat vívtak a fontosabb ügyek tárgyalása során. Scalia kőkemény konzervatívnak számított, ennek ellenére nagyon szoros barátságban állt Ginsburggel. A 2016-ban elhunyt Scalia és RBG legalább egy ízben közösen utaztak nyaralni is, 1994-es utazásukról legalább egy fotó is készült, amelyen épp egy elefánt hátán utaznak.

Scalia kőkemény konzervatívnak számított, ennek ellenére nagyon szoros barátságban állt Ginsburggel

Antonin Scalia és Ruth Bader Ginsburg (Fotó: Alex Wong/Getty Images)

Meryl Streep és 50 Cent

Reszkessen Martha Stewart és Snoop Dogg, itt az „ellenduó”! Az Oscar-díjas színésznő és a színészkedést is kóstolgató rapper 2014-ben kaptak helyet egymás mellett egy kosárlabdameccsen, ahol láthatóan nagyon jól érezték magukat. A zenész utólag úgy fogalmazott, hogy a színészlegenda társaságában végre egyszer hétköznapi embernek érezhette magát. Meryl Streepnek pedig annyira tetszett az NBA világa, hogy legalább még egy fotó készült, ahogy 50 Centtel pózolnak, nem akárki, hanem a 2020-ban tragikus körülmények között elhunyt Kobe Bryant társaságában.

Ed Sheeran és Courteney Cox

Egy újabb meglepő duó, akiket a sors hozott össze. Bár sajnos arról nincs információ, hogy milyen előzmények után, az minden esetre tény, hogy a pár hét múlva 30. születésnapját ünneplő brit zenész hosszabb időn át a Jóbarátok Monicájának malibui házában lakott, ráadásul teljesen ingyen.

Persze lehet, hogy ez volt a hála, amiért Sheeran bemutatta Coxnak az ír Snow Patrol nevű együttes énekesét, akivel még 2013-ban kezdtek randizgatni. Egy évvel később már az eljegyzésnél tartottak, amit igaz, hogy 2019-ben felbontottak, de Courteney Cox szerint azóta is együtt vannak. Kár érte, hogy így nem lesz egyhamar esküvő, hiszen ki ne akarná, hogy Ed Sheeran húzza a talpalávalót az ifjú párnak!

Mel Gibson és Britney Spears

Ez sem egy olyan kombináció, amiről valaha gondoltuk volna, hogy egy mondatban fognak szerepelni, és mégis: a színész és az énekesnő Malibuban ismerkedtek meg, amikor kiderült, hogy szinte egymás szomszédai. Ezt követően pedig kapcsolatban maradtak, sőt, az ausztrál színész támogatta az énekesnőt, amikor a hírek szerint idegösszeomlás miatt kellett kezelni 2006 környékén. Cserébe az énekesnő pedig Gibsont vigasztalta, miután 2006-ban – feltehetően erősen ittas állapotban – antiszemita megjegyzésekkel illetett egy rendőrt. A színészt egyébként egyre súlyosbodó alkoholizmusa miatt ezt követően rehabilitációra küldték.

Malibuban ismerkedtek meg, amikor kiderült, hogy szinte egymás szomszédai

Britney Spears és Mel Gibson, a malibui szomszédok (Fotó: Profimedia)

Még több furcsa barátság az nlc-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top