nlc.hu
Család

Megenyhült az öngyilkos fiát gyászoló édesanya

Meggondolta magát a gyászoló édesanya: jöhetnek a fia temetésére a zaklató osztálytársai is

Fia öngyilkossága után Lovas Edina nem szerette volna a temetésen látni azokat az osztálytársait, akik akár egy rossz szóval is illették a fiát, Gábort, ám a gyászoló édesanya végül meggondolta magát.

Csúfolódások és gúnyolódások kergették a végső, tragikus döntése felé a fiatal tanulót, Tisza Gábort, és ebben kulcsszerep jutott több osztálytársának is. Az öngyilkosságot elkövető Gábor édesanyja eleinte elzárkózott attól, hogy Gábor azon osztálytársai is megjelenjenek a temetésen, akik maguk is gúnyolták a fiút, ám az RTL Klub kérdésére elárulta, hogy a fia osztályfőnökének kérésére meggondolta magát, aki elmondta neki, hogy nagyon sokat jelentene az osztálynak, ha együtt, az egész osztály részt vehetne a fiú temetésén, ráadásul most nagyon sokan bántják azokat a lányokat is, akik annak idején Gáboron gúnyolódtak.

Lovas Edina, a gyászoló édesanya (részlet az RTL Klub Híradójából)

Lovas Edina, a gyászoló édesanya (részlet az RTL Klub Híradójából)

A gyászoló édesanya azért is gondolta meg magát, mert igyekezett figyelembe venni azt is, hogy itt gyerekekről van szó, és azt gondolja, hogy a megbocsátással a gyásza is könnyebb lesz.

Ha én haraggal engedem őt el, lehet, hogy ő sem fog tudni soha megnyugodni, meg én se

– magyarázta döntését Lovas Edina. Sokan keresték, hogy elmondják neki, név szerint kik bántották a fiát, de ő inkább nem akarja tudni.

Ha úgy érzed, segítségre lenne szükséged, tárcsázd a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot!

Az iskolai zaklatásról az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top