nlc.hu
Család

Engedélyezték Amerikában az emlékeztető Pfizer oltást

Amerikában már mehet a harmadik dózis Pfizer

Idősek és veszélyeztetettek kaphatják a boostert.
Pfizer

Az amerikai gyógyszerhatóság (FDA) vészhelyzeti engedélyt adott a Pfizer–BioNTech emlékeztető, más néven booster oltására a 65 év felettiek körében – közölte a vállalat. A harmadik adagot 18 és 64 év közöttieknek is be lehet adni, ha olyan helyen dolgoznak, ahol könnyű elkapni a koronavírust – írja az Index. Legalább 6 hónapot kell várni az első oltás beadása után, s csak ezután lehet alkalmazni ezt az emlékeztető oltást. Albert Bourla, a Pfizer vezérigazgatója a közleményben mérföldkőnek nevezte az engedélyt, és hangsúlyozta, a klinikai vizsgálatok alapján a booster oltásoknak nagyon fontos szerepe van a koronavírus-variánsok elleni küzdelemben. A gyártó vizsgálatai azt mutatták, hogy az eredeti vírustörzs, a béta- és a delta-variáns ellen is jóval nagyobb mennyiségű neutralizáló antitestet termeltek azok, akik megkapták ezt az emlékeztető oltást – írja a hírportál.

Szeptember közepén több kutató felmondott az amerikai gyógyszerhatóságnál, mondván, az oltatlanoknak kellene megkapniuk a booster adagokat, illetve azoknak, akik súlyos betegséggel küzdenek.

Kiemelt kép: Leon Neal/Getty Images

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top