nlc.hu
Család

Rengeteg pénzt spóroltak a DIY-esküvővel

Virág a kertből, zene a YouTube-ról – rengeteg pénzt spóroltak a DIY-esküvővel

Egy angol pár szinte mindent maga csinált az esküvőjükre, ami szerintük csodálatos volt, és egy rakás pénzt spóroltak vele.
Esküvő

Egy angol pár rengeteg pénzt megspórolt azzal, hogy amit csak lehetett, ők készítettek az esküvőjükre, ami elmondásuk szerint így is álomszerűen sikerült.

A Harbyban élő Alex és Dan Lilley csupán 4 ezer fontból (1,7 millió forint) kihozta a 130 fős lagzit, és ezzel szerintük 15 ezer fontot (6,2 millió forint) spóroltak.

  • Az eredetileg 1500 fontba kerülő Kenneth Winston esküvői ruhát 220 fontért vették a Facebook Marketplace-en, ami még úgy is bomba üzlet, hogy 60 fontért igazította Alexre egy varrónő.
  • Az ifjú pár kisfiának és a koszorúslányoknak is használt volt a ruhája.
  • A lakodalom a hátsó kertjükben volt, a hatalmas sátrat egy barátjuktól kapták kölcsön, és 160 fontot költöttek fényfüzérekre, hogy hangulatos legyen.
  • Az óriási, háromemeletes tortát egy elhivatott családtag készítette nászajándékként.
  • Alex a saját kertjükben termesztette azokat a virágokat, amelyekből a menyasszonyi csokra készült.
  • A 130 éhes vendéget büféasztallal várták, amelyet a koszorúslányok készítettek elő előző nap. Mediterrán stílusú ételeket kínáltak, például sült lazacot, kebabot és babsalátát. Mindent az Aldiban vettek 400 fontért – fejenként 3 font –, ital gyanánt pedig saját márkás likőrt és proseccót vásároltak 130 fontért.
  • Egy helyi zenész szolgáltatta a talpalávalót 150 fontért, amit kiegészítettek azzal, hogy a saját hangrendszerükön játszottak le zenéket a YouTube 7 napig ingyenes, reklámmentes próbaverziójával.
  • A dekoráció nagy részét kevesebb mint 200 fontból kihozták, de béreltek egy fotófülkét 275-ért és egy ugrálóvárat 50 fontért.

Tízszer több stresszel járt, hogy mindent magunk csináltunk, de a végeredmény lenyűgöző volt. Idegesek voltunk, hogyan sikerül majd a lagzi, de sokkal jobb lett, mint amiről valaha is álmodtunk. Sikerült alacsonyan tartanunk a költségeket, és semmit sem változtatnánk

– mondta az ifjú pár.

Alex és Dan azért döntött a nagy spórolás mellett, mert nem akartak egy vagyont költeni az esküvőre, inkább a házuk felújítására fordítják a pénzt.

(Metro)

(Kiemelt kép: Unsplash/Andreas Rønningen)

Még több tipp az esküvői kiadások lefaragására:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top