nlc.hu
Család

Infektológus: jöjjön újra a védettségi igazolvány

Az infektológus javaslata: újra vezessék be a védettségi igazolvány használatát

Csilek András infektológus szerint hamarosan újra eljöhet az a pont a kórházakban, amikor már nem lehet egyszerre ellátni a koronavírusos és egyéb betegeket, és ezt megelőzendő mielőbb be kellene vezetni ismét a védettségi igazolványok használatát.

Csilek András, a Magyar Orvosi Kamara BAZ megyei Területi Szervezetének elnöke az ATV Start című műsorában azt mondta, nő a kórházba kerülő koronavírusos betegek száma, a Covid-osztályok elkezdtek átterjeszkedni más osztályokra, bár szerencsére még nem tartunk ott, mint a második és harmadik hullámok idején. Ugyanakkor a korábbi tapasztalatok azt mutatják, hogy ez a pont biztosan el fog jönni, és onnantól kezdve a kórházak nagyrészt csak a koronavírusos betegek ellátására lesznek képesek. Egyelőre nem lehet tudni, mikor érünk oda, de tél közepére dőlhet el a kérdés.

Az infektológus javaslata: újra vezessék be a védettségi igazolvány használatát

A védettségi igazolvány visszahozása mellett kampányol Csilek András (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Komoly problémát jelent a nővérhiány, és nagy kérdés, hogy a meglévő munkaerő kapacitásait hogyan tudják menedzselni az intézmények. Csilek András szerint a béremeléseknek és a javuló munkakörülményeknek köszönhetően fiatal orvosból most több van a rendszerben, ezen a téren javuló a tendencia. A szakember szerint korlátozásokra, a védettségi igazolvány újbóli bevezetésére lenne szükség a pandémia megfékezéséhez, mivel az oltottak kevésbé kapják el és kevésbé terjesztik a vírust. Szerinte van hatmillió ember, aki gondolt a társadalom többi tagjára, és beoltatta magát, őket kellene valamilyen jutalomban részesíteni. Csilek szerint hosszú távon valószínűleg évi egy koronavírus-vakcina beadására lesz szükség.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top