nlc.hu
Család

Applikációként jön a védettségi igazolvány

Már nem kell sokat aludni, és app formájában kaphatjuk meg a védettségi igazolványt

A védettségi igazolvány app formában rögtön megoldaná azoknak a problémáját, akik még mindig nem kapták meg a saját igazolványukat a postástól.

Elkészült a védettségi igazolvány telefonos-táblagépes applikációja, ami a külföldi utazásoknál is hasznunkra lehet. A Magyar Hírlap információ szerint az alkalmazás napokon belül letölthető lesz tabletre és okostelefonra egyaránt – írta meg a 24.hu.

A védettségi igazolvány használat közben (fotó: MTI/Varga György)

A védettségi igazolvány használat közben (fotó: MTI/Varga György)

Az app a postán küldött igazoláshoz képest többletinformációkat is mutat majd. Kiderülhet általa, milyen típusú vakcinát kapott és mikor kapta meg a vakcinát a felhasználó, valamint az is, megkapta-e már a második vakcináját. Utóbbi információ azoknál az országoknál lehet fontos a beutazáskor, akik mindkét vakcina beadásához, vagyis a teljes védettséghez kötik a karantén nélküli beutazást. Valószínűleg később az uniós vakcinaútlevél használatát is két oltáshoz kötik. Korábban szóba került, hogy amennyiben valaki nem adatja be magának a második oltást, érvényteleníthetik az igazolványát, viszont mostanáig nem tudtuk, hogy értesülhet valaki az igazolványa érvénytelenségéről. Most már látjuk, hogy az applikáción keresztül. Az app szintén megoldást jelenthet azoknak a problémájára is, akiknek a postás máig sem hozta ki a védettségi igazolványát, pedig már több hete túlestek az oltáson. Augusztusig számos programot csak védettségi igazolvány segítségével lehet majd látogatni, így sokaknak lesz nagy segítség, ha ez végre applikáció formájában is megjelenik majd.

További információk a védettségi igazolványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top