nlc.hu
Trend

Második oltás híján ugorhat a védettségi igazolvány

Ugorhat a védettségi igazolványod, ha ellógod a második oltást

Mivel a védettségi igazolványt már az első oltás beadása után kiküldik, azok, akik csak emiatt oltatták magukat, könnyen gondolhatják úgy, hogy minek menjenek másodszor is oltani. Nekik szól a hírünk, ugyanis szigorítás közeleg.

Hamarosan dönthet a kormány arról az előterjesztésről, miszerint a védettségi igazolvány érvényét veszti, ha valaki nem adatja be magának a második oltást. Erről Gulyás Gergely beszélt a csütörtöki Kormányinfón.

A szabad mozgást biztosító kártya (fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

A szabad mozgást biztosító kártya (fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Magyarországon az egyalkalmas Janssenen kívül csak olyan vakcinákat használnak, melyekkel kétszer kell oltani a teljes védelem elérése érdekében. A második oltás nemcsak a antitestek számát növelheti meg, hanem a sejtes immunitás kialakításában is fontos szerepe van. A napi.hu beszámolója olyan esetet is idéz, amikor valaki csak a védettségi igazolvánnyal együtt járó kedvezményekért vette fel az oltást, és mivel az igazolványt megkapta, már nem megy el a második adagért. Az operatív törzs mostanáig nem közölt adatokat arról, hányan nem mentek el a második oltásra. Gulyás mai bejelentése szerint nem magát az igazolványt fogják elvenni, egyszerűen csak érvényét veszti majd, ami egy QR-kódos ellenőrzés során könnyen kiderülhet. Ehhez viszont nem lesz elég felmutatni a kártyát, hanem elő kell majd írni a QR-kódos ellenőrzést is.

Védettségi igazolványokról az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top