nlc.hu
Egészség

A szállodákban kötelező lesz bemutatni a védettségi igazolványt

Ez történik akkor, ha lefoglaltad a szállást, de nem érkezik meg a védettségi igazolványod

Védettségi igazolvány nélkül egyelőre nem mehetünk szállodába. A vendéglátóhelyek nem tudnak kivételt tenni, akinek nincs érvényes kártyája, nem mehet be a szállodákba.

Sokan már az első koronavírus elleni vakcinájuk beadását követően megkapták az úgynevezett védettségi igazolványt, amelynek az újranyitás során lesz fontos szerepe. Az RTL Klub híradója a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnökét, Flesch Tamást kérdezte a témával kapcsolatban.

A szakember rámutatott, hogy bár a legtöbb szálloda és vendéglátóhely igyekszik rugalmasan állni a kérdéshez – azaz sok helyen nem kérnek előleget, vagy visszatérítik, ha a vendég kártyája nem érkezik meg, de ennél többet nem tudnak tenni, mivel a szállodákat törvény kötelezi a védettségi kártya ellenőrzésére.

Flesch Tamás szerint a legtöbb hazai szálloda pünkösdre fog kinyitni, és a mostani foglalások java is erre az időszakra érkezik. Az MSZÉSZ elnöke hangsúlyozta, hogy a szállás lefoglalásához nincs szükség az igazolványra – hiszen van aki már őszre foglal szobát, amikor már lehet, hogy nem is fog kelleni a plasztikkártya – azonban a szállodába érkezéskor kötelező lesz bemutatni a védettségi igazolványt.

Még több utazás az nlc-n:

Kötelező lesz a védettségi igazolvány a hazai szállodákban

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top