nlc.hu
Család

Szlávik János a korlátozásokról

Szlávik János: korlátozások lehetnek, ha romlanak a járványadatok

Szlávik János szerint az esetleges korlátozások bevezetését a napi számok fogják meghatározni.
Szlávik János

Szlávik János volt az egyik vendég a TV2 reggeli műsorában, ahol a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa beszélt az esetleges járványügyi korlátozásokról is.

A szakember szerint a kormány valószínűleg azért döntött a november 22-28. oltási akcióhétről – amikor bárkit regisztráció nélkül beoltanak –, mert így akarják elérni, hogy ne kelljen annyi korlátozást bevezetni.

Szlávik János azt mondta, hogy ő most már bevezetne néhány korlátozó intézkedést (hogy melyiket, azt nem részletezte), de szerinte az esetleges korlátozásokat majd a napi számok fogják meghatározni.

A főorvos elég súlyosnak nevezte a mostani esetszámokat, de hozzátette, jelenleg senki sem tudja, mi várható karácsonykor, az is elképzelhető, hogy addigra csökkenni fognak a számok. Mint fogalmazott, nincs későn beadott védőoltás, ezért azt javasolta az oltatlanoknak, hogy minél hamarabb menjenek el egy oltópontra.

Hozzátette, hogy a koronavírus elleni vakcina és az influenza elleni védőoltás akár egyszerre is felvehető abban az esetben, ha valaki már kapott olyan Covid-vakcinát, mint korábban, és nem jelentkeztek súlyos mellékhatások nála. Aki még nem kapott oltást a koronavírus ellen, annál érdemes különválasztani a két oltást.

Negyedik hullám az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top