nlc.hu
Család

Januártól büntetik az oltatlan görög nyugdíjasokat

A görögöknél januártól havi száz eurós bírság jár a 60 év fölötti oltatlanoknak

Görögország is egyike azon európai országoknak, ahol egyre határozottabban korlátozzák az oltatlanokat. A legújabb lépés nagyon fájhat az idősebb oltatlanoknak, ugyanis havi száz eurós bírsággal jár.

Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök bejelentése szerint január 15-ig tart a türelmi idő, addig minden hatvan év fölötti görögnek be kell oltatnia magát, mert utána havonta száz euró büntetést fizethetnek – írja a 444.

Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök

Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök beszédet mond (Fotó: MTI/EPA/ANA-MPA/Oresztisz Panajotu)

A görög kormány két hete lépte meg, hogy minden zárt térből kitiltották az oltatlanokat, és ez alól még a friss negatív teszt sem jelenthetett kivételt. Egyedül a templomba járást hagyták meg nekik, de oda is csak negatív teszttel szabad belépniük. Hasonló intézkedések vannak érvényben Európa más országaiban, például Franciaországban is. A görög népesség átoltottsága nagyon hasonló a magyarhoz, jelenleg 62 százalékos, viszont az egymillióval több lakossal bíró országban tegnap feleannyi fertőzött hunyt el, mint nálunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top