nlc.hu
Aktuális

Kórházi szolgálatra kötelezik a görög magánorvosokat a koronavírus miatt

Kórházakba vezénylik a görög magánorvosokat a koronavírus miatt

Börtönbe is kerülhet az a görög magánorvos, aki nem hajlandó felvenni a kórházi szolgálatot.

85 görög magánorvos kapott pénteken minisztériumi utasítást, hogy vegyen részt a betegek ellátásában a koronavírus-járvány miatt túlterhelt állami kórházakban.

A görög kormány csütörtökön megjelent rendelete szerint egyelőre egy hónapon át magánorvosoknak is részt kell venniük az állami ellátásban az ország északi részén, ahol a kórházak túlterheltsége különösen súlyos. Az utasításokat a rendőrség kézbesítette, az orvosoknak szombat reggeltől kell munkába állniuk a kijelölt kórházakban – jelentette az állami rádió.

Athén, 2021. október 21.Az egészségügyi dolgozók szakszervezetének tagjai tüntetnek az athéni egészségügyi minisztérium előtt 2021. október 21-én. Több száz kórházi dolgozó tiltakozott a koronavírus elleni oltás felvételének kötelezővé tétele és a munkaerőhiány miatt.MTI/AP/Thanászisz Sztavrakisz

Athén, 2021. október 21.
Az egészségügyi dolgozók szakszervezetének tagjai tüntetnek az athéni egészségügyi minisztérium előtt 2021. október 21-én. Több száz kórházi dolgozó tiltakozott a koronavírus elleni oltás felvételének kötelezővé tétele és a munkaerőhiány miatt.
MTI/AP/Thanászisz Sztavrakisz

Azok a magánorvosok, akik nem tesznek eleget az utasításnak, akár három év börtönnel is sújthatók – írta a dpa hírügynökség görög jogi szakértőkre hivatkozva.
    
A kormány november elején már tett közzé egy felhívást, hogy magánorvosok önkéntesen és ideiglenesen vegyenek részt az állami ellátásban, de akkor csak körülbelül negyvenen jelentkeztek a feladatra. A kórházi orvosok szövetsége szerint az állami egészségügyből még legalább százötven orvos hiányzik az ellátás biztosításához.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top