Család

Hazabiciklizett családjához Skóciából Athénba az egyetemista

Napi 50-120 kilométert tett meg. Májusban indult, június végén ért Görögországba.
Hazabiciklizett családjához Skóciából Athénba az egyetemista

A skóciai Aberdeeni Egyetemen tanult Kleon Papadimitriou amikor beütött a koronavírus járvány. A srác ekkor már haza akart utazni, hogy meglátogassa a családját, de az összes járatot törölték.

Áprilisra rájött, hogy ha haza akar menni, alternatív tervet kell kieszelnie. Kleon nagyon szeret biciklizni, de nem profi sportoló, bár pár országúti versenyen részt vett már. Fejébe vette, hogy biciklivel indul haza Görögországba – írja a CNN-re hivatkozva a 24.hu.

A családja nagyon féltette, ezért kérték, ha már semmiképp nem tudják lebeszélni tervéről, tegyen applikációt a telefonjára, amivel követhetik.

Kleon május 10-én indult el, kis élelemmel, hálózsákkal, sátorral és bringa javításához szükséges felszereléssel, napi 50-120 kiloétert tekert. Olaszországban szállt hajóra, és Patraszban kötött ki, onnan még 200 kilométert bringázott hazáig. Június 27-én ért haza, ekkorra már nem csak családja, de idegenek is várták a nagy utazót. 

Kleon most dolgozik, de már a következő nagy kalandon gondolkodik. 

(via)

(Kiemelt kép: illusztráció, Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top