nlc.hu
Család

Levél azoknak, akik nem kérték a harmadik oltást

Nem kérted még a harmadik oltást? Téged is megkeresnek majd ezzel a levéllel

Aki hat hónapnál régebben vette fel a második oltását, és még nem kérte a harmadikat, azt értesíteni fogják.

Pénteki szokásos rádióinterjújában Orbán Viktor közölte, hogy a kormány meg fogja keresni – e-mailben, sms-ben, levélben – azokat, akik 6 hónapnál régebben kapták meg a második oltásukat. Mint mondta, ennyi idő után csökken a védettség, ezért arra fogják őket kérni, hogy vegyék fel a harmadik oltást.

A beígért értesítéseket már el is kezdték kiküldeni. Az ATV.hu és a hvg.hu is arról számolt be, hogy már többen megkapták a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) levelét arról, hogy kérjék a harmadik oltást.

Nyilvántartásunk szerint Ön még nem igényelte a 3. megerősítő oltást. Saját maga és családtagjai egészségének védelme érdekében arra kérjük, hogy ezt tegye meg! A megerősítő oltás újból magas szintre emeli a védettséget

– olvasható a levélben.

Harmadik oltást adnak be egy idős nőnek

Beoltanak egy nőt a német-amerikai fejlesztésû Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagjával a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton Nyíregyházán 2021. december 1-jén (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Az értesítésben emlékeztetnek arra, hogy a védőoltások hatása néhány hónap elteltével gyengül. Emellett tájékoztatják az érintetteket arról, hogy a december 12-ig meghosszabbított oltási akcióhéten előzetes időpontfoglalás nélkül is lehet kérni a vakcinát a kórházi oltópontokon, de aki akar, időpontot is foglalhat.

Elképzelhető, hogy a NEAK egy régebbi nyilvántartás alapján küldte ki az értesítéseket, mert olyan is megkapta, akit pár nappal korábban már beoltottak a harmadik adaggal, egy másik érintettet pedig hétfőn fogják oltani.

Oltás az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top