nlc.hu
Család

Bérli gyerekei ajándékát

Mostantól bérli a gyerekei karácsonyi ajándékait, hogy védje a környezetet

Egy angol nő úgy csökkentené az ökolábnyomát, hogy csak bérli az ajándékokat a gyerekeinek.

Jen Otter hét évig élt Thaiföldön, mielőtt visszaköltözött volna Angliába, némileg megváltozott életszemlélettel. A lányait, Lillyt és Rosie-t azonban továbbra is szerette volna boldoggá tenni karácsonykor, de kitalált egy új módszert az ajándékozásra. A tanárnő úgy gondolta, hogy bérelni fogja gyerekei karácsonyi ajándékait, hogy ezzel is védje a környezetet.

Kellemetlen lesz, ha kiderül, hogy csak bérelt az ajándék (Fotó: Pexels.com)

Kellemetlen lesz, ha kiderül, hogy csak bérelt az ajándék (Fotó: Pexels.com)

Csatlakozott egy játékkölcsönző szolgáltatáshoz és nagyon meg van elégedve a szolgáltatással. Jen azt mondta a Metrónak:Szuper. Egyedülálló anyaként nem engedhetek meg magamnak felső kategóriás ajándékokat, de ha kicserélem őket, nagyon szép ajándékokat szerezhetek a gyerekeimnek a költségek töredékéért – és vissza is küldhetem őket, ha végeztek velük.”

A British Heart Foundation közvélemény-kutatása szerint a szülők 25 százaléka elismeri, hogy kidobja a tökéletesen működő játékokat, míg a gyerekeknek átlagosan négy játékuk van, amivel még soha nem játszottak. Otter elhatározta, hogy megváltoztatja ezt a saját családja érdekében.

Jen abban reménykedik, hogy több szülő támogatja majd az ötletét, a bérlést. „Ez az ajándék, ami folyamatosan ad” – tette hozzá Jen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top