nlc.hu
Család

Már nemcsak gyógyszertárakban lehet gyorstesztet árulni

15 deka párizsit és egy Covid-gyorstesztet kérek – Az új rendelet szerint már a kiskereskedelemben is lehet gyorsteszteket árulni

A kormány azt várja, hogy ettől a lépéstől majd csökkenni fog a Covid-gyorstesztek ára.

Mostanáig Magyarországon mindig a patikába kellett menni, ha az ember koronavírus-gyorstesztet akart vásárolni, ám a Magyar Közlönyben megjelent új rendelet szerint már olyan vállalkozások is árusíthatják őket, melyek nem rendelkeznek gyógyszertári működési engedéllyel, vagyis vásárolni lehessen teszteket a kiskereskedelmi láncokban, a drogériákban és a benzinkutakon – írja az Index.

Gyorstesztek

Magyarországon túl sokat fizetünk a gyorstesztekért (Fotó: Pixabay)

A rendelet megalkotója valószínűleg a GVH korábbi javaslatát vette figyelembe, akik a tesztek árának letörése céljából javasolták ezt a megoldást a törvényhozóknak. A rendelettől azt várják, hogy több helyen lehessen kapni antigénteszteket, és ettől a fogyasztók versenyképesebb árakkal találkozzanak. A rendelet egészen addig érvényben marad, míg a veszélyhelyzet véget nem ér.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top