nlc.hu
Család

Csökkenhet az antigén gyorstesztek ára  

Csökkenhet az antigén gyorstesztek ára  

Megfelelő engedéllyel most már kisboltok is árusíthatnak ilyen termékeket, ezért alakulhat ki árverseny.

Várhatóan nő az árverseny, ezáltal csökkenhet az antigén gyorstesztek ára, miután szerdától már a megfelelő engedéllyel rendelkező kiskereskedelmi üzletek is árulhatnak ilyen terméket – közölte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) csütörtökön az MTI-vel. Korábban csak gyógyszertárban és gyógyászati segédeszközöket forgalmazó üzletben lehetett ilyet vásárolni.

Koronavírus-gyorstesztek

Fotó: Pixabay/Alexandra_Koch

A gyorstesztek forgalmazásához szükséges gyógyszerforgalmazási engedélyt az OGYÉI-től kérhetik a kiskereskedelmi egységek. Ilyen engedéllyel jelenleg 758 kiskereskedelmi üzlet rendelkezik.

Az OGYÉI hozzáfűzte azt is, hogy a PCR-teszt továbbra is hatósági áras, maximális ára 19 500 forint. A koronavírus-gyanús betegeknek a háziorvosok továbbra is ingyenesen elvégzik vagy megrendelik a tesztet. Fizetnie csak annak kell a tesztért, aki úgy dönt, hogy önkéntesen vásárol magának belőle.

Az intézet nyomatékosította, hogy az otthon elvégzett gyorsteszt pozitív eredménye nem hivatalos. A fertőzés hivatalosan akkor igazolt, ha a pozitív eredményt a háziorvos vagy más egészségügyi szolgáltató az EESZT-ben rögzíti. Az OGYÉI ezért azt javasolja, ha valakinek a saját magán végzett gyorstesztje pozitív, keresse fel a háziorvosát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top