nlc.hu
Család

Elszakítják Viktóriától a kislányát, a Svédországban élő apjához kerül a gyerek

Döntött a bíróság: elszakítják Viktóriától a kislányát, a Svédországban élő apjához kerül a gyerek

Édesanyja szerint hiába nem akar az apjával lenni a kislánya, a bíróság döntése alapján át kell adnia őt a Svédországban élő férfinek.
Anya kezében tartja a lányát a napsugarak között

Egy magyar anyát arra kötelezett a bíróság, hogy átadja a hét és fél éves lányát a gyerek Svédországban élő apjának, pedig az édesanya szerint a kislány egyáltalán nem akar az apjával lenni, és nem akar svédül beszélni – írja a Blikk.

Viktória történetéről mi is írtunk korábban. Svédországban ismerkedett meg a svéd-bangladesi állampolgárságú Szaminnal, kislányuk, Szaffi kint született. Az anya elmondása szerint férje erőszakos volt vele, többször bántalmazta. A férfit Viktória megveréséért el is ítélték, de csak közmunkára, és állítólag Szamin az új élettársát is bántalmazta. Az édesanya úgy érezte, menekülniük kell, ezért Magyarországra hozta lányát. Ám ezt nem tehette volna meg engedély nélkül, mivel a szülői felügyeleti jogot férjével közösen gyakorolták.

A svéd bíróság az apának adta a kizárólagos szülői felügyeletet. Később a férfi azt kérte a magyar bíróságtól, hogy mondja ki, volt neje jogellenesen hozta Magyarországra a kislányukat és tartja itt. Első fokon az anyának adtak igazat, mondván, a gyermek hozzá kötődik, illetve visszavitele lelki károsodást okozna neki. Másodfokon viszont az apának ítélték a gyereket, és ezt hagyta most jóvá a Kúria is.

Szaffi nem akar visszamenni az apjához, és nem tudom, hogyan fogja ezt elviselni. Már svédül sem akar beszélni, pedig addig iskolába sem mehetne, amíg nem tud. Viszont valami csoda folytán Szamin elintézte, hogy iskolába járhasson. Ami nemcsak azért kiakasztó számomra, mert Szaffinak nyelvi nehézségei lesznek, hanem azért is, mert egyedül lesz Stockholm egyik gettóiskolájában

– mondta elkeseredetten Viktória, akinek március 15-én kell „átadnia” a gyereket. 

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash/Douglas Lopez)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top