nlc.hu
Család
Szülei nélkül menekült Ukrajnából egy 11 éves kisfiú

Egy telefonszámmal a kezére írva, egyedül menekült Ukrajnából a 11 éves kisfiú

A szüleinek Ukrajnában kellett maradnia, ezért a kisfiú teljesen egyedül menekült az országból egy kezére írt telefonszámmal.
Az Ukrajnából menekült kisfiú, aki egy telefonszámmal a kezére írva, egyedül menekült el a háború sújtotta országból

Szülei nélkül, egyedül lépte át az ukrán-szlovák határt egy 11 éves zaporizzsjai kisfiú – számolt be a Paraméter.sk a szlovák rendőrség Facebook-bejegyzése alapján.

A gyereknek volt útlevele, és azért indult útnak egyedül, mert szüleinek Ukrajnában kellett maradniuk. A kézfejére a szlovákiai hozzátartozóinak a telefonszáma volt felírva.

Könnyeket csalt a szemünkbe, ő az elmúlt éjszaka legnagyobb hőse

– írta a szlovák rendőrség.

A bejegyzésben megjegyzik, hogy a kisfiú a mosolyával, félelem nélküliségével, elszántságával mindenkit megnyert magának, igazi hőshöz méltóan.

Az önkéntesek gondoskodtak a gyerekről, meleg helyre vitték, ételt és italt adtak neki, valamint bepakoltak a továbbutazáshoz. A kezére írt telefonszámnak, valamint az útlevelébe tett papírdarabnak köszönhetően sikerült kapcsolatba lépni a szeretteivel, akik később eljöttek érte.

A tizedik napja tartó az orosz-ukrán háború miatt már másfél millió ember hagyta el az országot, az Ukrajnában élő gyerekek helyzete pedig percről percre romlik.

(Kiemelt kép: Facebook/policiaslovakia)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top