nlc.hu
Család

A háború hozott össze egy angol férfit és egy ukrán nőt

A háború elől menekült az az ukrán nő, aki biztonságra és férjre talált Angliában

A pár tagjai egy menekültek megsegítésére létrehozott csoportban „találkoztak”.

Az elmúlt időszak megpróbáltatásai hozták el a szerelmet egy fiatal ukrán nő és egy brit férfi számára. A pár, melynek tagjai egy, az orosz-ukrán háború elől menekülők megsegítésére létrehozott Facebook csoporton keresztül ismerkedtek meg, a közelmúltban össze is házasodtak. Annak ellenére sikerült Luke Dickinsonnak meghódítani az Odesszából származó  Vira Klimova szívét, hogy a brit férfi udvarlásának jelentős részét a Google fordító programjának segítségével bonyolította le – számolt be az esetről a metro.co.uk.

Egy férfi és egy nő ül egy padon háttal nekünk. Feltehetően menyasszony és férj.

Képünk csupán illusztráció. (Fotó: Pixabay)

A 37 éves Vira Klimova 15 éves lányával, Karinával kényszerült arra, hogy elhagyja otthonát, miután Oroszország február 24-én támadást indított Ukrajna ellen. A könyvelőként dolgozó asszony otthona megsérült a támadásokban. A két nő mindössze egy bőröndnyi poggyásszal, heteken át utazott Európán keresztül. Egy ideig Moldovában, majd Magyarországon is voltak, de Hollandiában is megálltak, mielőtt az Egyesült Királyságban kötöttek ki. Részben azért választották Angliát végső célként, mert az asszonynak volt ott egy ismerőse, akinek sikerült valamilyen szinten megvetnie a lábát és azt mondta, hogy segít neki is.  

Virának egyébként három lánytestvére van. Közülük ketten biztonságban vannak Lengyelországban az édesanyjukkal, egyikük azonban továbbra is Ukrajnában él, ráadásul egy olyan településen, mely jelenleg orosz megszállás alatt áll. A nőnek két fiútestvére is van, akik a cikkek szerint a harcok kezdete óta már az orosz fogságot is megjárták, de időközben el tudtak szökni.

Vira Klimova áprilisban érkezett meg Angliába és egyből nagy erőkkel kezdte megtanulni a nyelvet és beilleszkedni. A Bristolban élő Luke-kal néhány hét után már egy párt alkottak és a férfi augusztusban, egy londoni kiruccanás során meg is kérte a kezét, amire Vira igent mondott. Szeptember 30-án a bristoli anyakönyvi hivatalban összeházasodtak.   

Azóta az életük boldog, már amennyire a körülmények engedik. Luke Dickinson arról beszélt, látja Virán, milyen szomorú és ideges amiatt, ami Ukrajnában zajlik és nagyon szeretné, hogy egy napon visszatérhessen oda a férjével.

Luke és Vira története nagyon megható, de az elmúlt időben egy másik eset, melynek középpontjában egy ukrán nő és egy brit férfi közt szárba szökkent szerelem állt, nagy felháborodást keltett az Egyesült Királyságban. A 30 éves, kétgyermekes brit édesapa, Tony Garnett ugyanis 10 nappal azután, hogy befogadta családi házába a 22 éves Sofia Karkadymot, vele együtt elköltözött otthonról. Nem sokkal később azonban a kapcsolat toxikussá vált és szétmentek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top