nlc.hu
Család

Sas József özvegye emlékszik

Sas József özvegye: „Öregnek érzem magam ehhez a harchoz, amit az élet rám sózott”

Nagyon hiányzik neki a férje.

Kicsivel több mint egy éve hunyt el Sas József. Az énekes-komikus emlékét mától a Mikroszkóp Színpad fala is őrzi, amelyen immár az idők végeztéig ott áll a neve. Sas özvegye örült a hírnek, ugyanakkor ismét felidéződtek benne néhai férjével közös emlékei.

Sas József és felesége

Fotó: Smagpictures

„Büszkeség és fájdalom dolgozik bennem egyszerre. Jóska emlékét sokan és sokféleképpen ápolják, s tudom, hiába telnek a hónapok, az évek, a közönség nem felejti őt. Ám a VI. kerületi önkormányzat gesztusa, Soproni Tamás polgármester úr ajándéka mélyen érintett, hogy imádott színházában néhány pillanat erejéig újra ő lesz a főszereplő. Emléktáblát avatnak a tiszteletére, Gálvölgyi János mond beszédet, és megannyi barát, kolléga teszi tiszteletét. Hálás vagyok azért, hogy Jóska lénye immár az örökkévalóságnak szól” – mondta a Blikknek Zsuzsanna, majd azt is elárulta, hogy a mai napig beszélget a férjével. 

„Elmondom neki, hogy még mindig mennyien szeretik, és hogy majd Gálvölgyi Jancsi beszél róla. Aztán, ha véget ér a ceremónia, megyek vissza a magányomba. Olykor már nagyon öregnek érzem magam ehhez a harchoz, amit az élet rám sózott. Próbálok talpon maradni, néha sétálok a közeli erdőben, ahogy annak idején Jóskával is tettem. De leginkább a csönd és az emlékezés az én társam.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top