nlc.hu
Sztárok

Meghalt Sas József

Meghalt Sas József

Szerdán még arról szóltak a hírek, hogy a humorista szövődmények nélkül áteshet a koronavírus-fertőzésen.

A Blikk szerint a humorista oxigént is kapott, de nem kellett lélegeztetőgépre tenni. Szerettei mindennap beszéltek vele telefonon, és elmondták neki, hogy milyen sokan kívánnak neki jobbulást. Rengetegen aggódtak érte, sokan a legrosszabbtól tartottak az egészségi állapota miatt, hiszen korábban agyvérzés miatt sokáig volt kórházban.

A Blikk úgy tudja, hogy Sas József szervezete sajnos az éjjel feladta a harcot a koronavírussal való küzdelemben.

Szerdán még arról írtunk szintén a Blikk információra hivatkozva, hogy Sas József valószínűleg komolyabb szövődmények nélkül átvészelheti a koronavírus-fertőzést

sas józsef makk károly temetésén

Budapest, 2017. szeptember 9. Sas József Jászai Mari-díjas színész (Fotó: MTI / Soós Lajos)

A Wikipedia szerint  Sas József Békéscsabán született, édesapja, Sas Imre is színész volt, de a holokauszt áldozata lett. Rózsahegyi Kálmán színiiskoláját 1957-ben végezte el majd a győri Kisfaludy Színházhoz (jelenlegi nevén Győri Nemzeti Színház) szerződött. Tagja volt 1958-tól a Békés Megyei Jókai Színháznak, 1959-től a Pécsi Nemzeti Színháznak, 1960-tól A Magyar Néphadsereg Művészegyüttesének, 1966-tól pedig a kecskeméti Katona József Színháznak. 1973 óta a Mikroszkóp Színpad művésze, melynek 1985–2009 között igazgatója is volt. A rádió- és tv-kabarék állandó közreműködője, számos nagylemeze jelent meg, több önálló estnek írója, valamint előadója.

Sas 2018. november elején bejelentette, hogy – egészségi állapotára hivatkozva – valamennyi további 2018-as szereplését lemondja. 2019 elején feleségével Thaiföldön nyaralt, ahol kétoldali agyvérzést kapott. Egy különgéppel szállították Magyarországra, hónapokig kezelték a budakeszi rehabilitációs intézetben, majd a MAZSIHISZ szeretetkórházban.

2020 végén Sas József elkapta a koronavírus-fertőzést, súlyos megbetegedéssel szállították kórházba. 2021. január 17-én kórházi ápolása közben, 82 éves korában elhunyt.

Sas József 1977-ben vette el Komjáti Zsuzsát. Két gyermekük született: Ágnes és Tamás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top