nlc.hu
Család

38 évesen tudta meg, hogy gyerekként elrabolták

38 évesen tudta meg a férfi, hogy gyerekként ellopták az édesanyjától

Egy houstoni tűzoltó, Tyler Graf döbbenetes esete világított rá a tényre, hogy a hetvenes- és nyolcvanas években milyen illegális gyerekkereskedelem zajlott Chilében.

A 38 éves houstoni tűzoltót, Tyler Graf-ot egy nonprofit szervezet kereste meg a hírrel, hogy a születése után annak idején ellopták és örökbe adták őt. A férfi ugyan tisztában volt azzal, hogy nem a vér szerinti gyermeke a szüleinek, de ennél többet ő sem tudott a dologról, ezért megdöbbentette mindaz, amivel szembesült. Abban a tudatban nőtt fel, hogy az anyja azért hagyta el, mert nem volt pénze arra, hogy felnevelhesse őt – írja a unilad.

Tyler és az édesanyja

Tyler és az édesanyja először látják egymást 38 év után (fotó: Good Morning America)

Tyler valódi édesanyja sem tudott a fia létezéséről: neki azt mondták, hogy a kisfiú egy komplikáció miatt meghalt nem sokkal a születése után. Tylernek Minnesota államban boldog gyerekkora volt, bár azt sosem sikerült megértenie, hogyan hagyhatja magára egy édesanya a gyermekét. Hála egy jó barátjának, aki segített a nyomozásban, valamint a Hijos y Madres del Silencio nevű nonprofit szervezetnek, Tyler anyja előkerült, és kiderült: fogalma sem volt arról, hogy a fia életben van. Miután tudomást szerzett a létezéséről, Hilda del Carmen Quezada Houstonba repült, hogy harmincnyolc év után végre láthassa a fiát. A találkozás hatalmas érzelmeket szabadított fel bennük, percekig csak álltak ölelve egymást. Tyler egyike volt annak a több ezer gyermeknek, akiket Pinochet diktátor rezsimje elragadott a valódi szüleiktől, hogy az eladásukból profithoz jusson. A gyerekkereskedelemben kórházak vettek részt a szociális intézmények és a bírók mellett. Tyler minnesotai családjának sem volt tudomása arról, hogy a fiú milyen körülmények közepette került hozzájuk. Hilda máig emlékszik arra, amikor a szülése után két héttel azt mondták neki a kórházban, hogy a babája meghalt, és még csak nem is adták vissza neki, hogy láthassa: arra hivatkoztak, hogy még túl kicsi volt. Tyler hamarosan Chilébe utazik, hogy megismerkedhessen a három húgával, akinek a létezéséről korábban nem is tudott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top