nlc.hu
Család

Megtalált pénztárba

Egy édesanya összes vagyona volt a pénztárcában, amit egy igazi jó tündér talált meg

A tárca gazdája egy budapesti édesanya volt, aki albérletben él a belvárosban, a családi ékszereket volt kénytelen zálogba adni.

Kedden délelőtt Todorovits Rea parkolóhelyet keresve araszolt a VI. kerületi Dessewffy utcában, amikor megpillantotta a földön, két autó között heverő, szokatlan színű pénztárcát, amelyben zavarba ejtően sok pénz, négyszázezer forint volt – írta meg a megható történetet a Blikk

Egy család egész élete bontakozott ki a nő előtt: a pénz mellett három zálogcédulát, egy tartósan beteg státuszt igazoló utazási kártyát és egy kisfiú fotóját találta. Azonnal tudta, a családnak ez a pénz létszükséglet. Rea maga is édesanya, átérezte a tárca gazdájának szorult helyzetét. Mivel a név általános volt, Rea feltette a tárcát az elveszett tárgyakat kereső, Pesten találtam nevű Facebook-csoportba, ott több mint 90 ezer tag van, hátha sikerrel jár. Annyi kitétele volt, hogy ha másnapig nem jelentkezik a tulaj, a pénztárát leadja a kerületi rendőrkapitányságon.

Hihetetlen szerencse volt, hogy a tulajdonos húga látta a kiírást, és a hölgy hamarosan jelentkezett nálam. Nagyon boldog voltam

 – osztotta meg a lappal Rea, a becsületes megtaláló.

A tárca gazdája egy budapesti édesanya volt, aki albérletben él a belvárosban, a családi ékszereket volt kénytelen zálogba adni. Tartósan beteg kétéves kisfia óvoda előtt áll, neki pedig nincs olyan munkája, tartós bevétele sem, amit a gyermek mellett is tudna végezni. Így minden pénzre szüksége van.

A tárcát még aznap megkapta az édesanya, aki az autójából kiszállva ránthatta ki a tárcát. „Egyetlen pillanat alatt ébredt rá, hogy elveszítették mindenüket, a lakbérpénzt, a megélhetést” – mondta Rea, aki munkát is ajánlott a szorult helyzetű édesanyának, amit a jövő héten el is kezd.

2019-ben végeztek egy kísérletet azzal kapcsolatban, mennyi a hajlandóság az emberekben, hogy visszaadják a megtalált pénztárcát. Az eredmény egészen meglepő lett.

megtalált pénztárca

Négyszázezer forintot talált a pénztárcában (Illusztráció: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top