nlc.hu
Család

Megszólalt a texasi iskolai lövöldöző édesanyja

„A fiam nem volt erőszakos” – megszólalt a texasi iskolai lövöldöző édesanyja

A 18 éves texasi iskolai lövöldöző családja szerint Salvador Ramos magának való gyerek volt, de nem erőszakos.

„Nem volt erőszakos személy” – ezt mondta a texasi iskolai lövöldöző édesanyja, Adriana Reyes, aki nagyon meglepődött fia tettén. A 18 éves Salvador Ramos 19 gyereket és 2 tanárt agyonlőtt az Uvalde-i Robb Általános Iskolában, végül a helyszínre érkező rendőrök lelőtték. Az elhunyt gyerekek túlnyomó többsége 10-11 éves volt, valamint egy 44 és egy 46 éves tanárnő vesztette életét.

A támadó anyja a Daily Mailnek adott exkluzív interjúban elismerte, hogy fia magányos és magának való volt, nem sok barátja volt, de visszautasította azokat a vádakat, amelyek szerint mérgező kapcsolata volt vele.

A biztonsági erõk tagjai a texasi Uvalde város Robb Általános Iskolájánál, amelyben egy tizenéves tüzet nyitott 2022. május 24-én

A biztonsági erők tagjai a texasi Uvalde város Robb Általános Iskolájánál, amelyben egy tizenéves tüzet nyitott 2022. május 24-én (Fotó: MTI/AP/The San Antonio Express-News/William Luther)

Az anya ugyanakkor nem foglalkozott azokkal az állításokkal, hogy drogfüggő volt, ezért a fia elhagyta őt, és a nagymamájához, Celia Gonzalezhez költözött. Reyes egyébként a 66 éves Gonzalez kórházi ágya mellől beszélt a bulvárlappal, mivel a nagymamát az unokája az iskolai mészárlás előtt arcon lőtte, és jelenleg válságos állapotban van. (A lenti kép bal oldalán Ramos édesanyja, jobb oldalon a nagymamája.)

Mint kiderült, a fiú két gépfegyvert vásárolt, dicsekedett velük a közösségi oldalain, és tömeggyilkosság előtt célzott rá, hogy valamit el fog követni. Sőt, egyik bejegyzésében azt is közölte, hogy megöli nagyanyját.

Ramos nagyapja, a 74 éves Rolando Reyes azt mondta, a családnak fogalma sem volt arról, hogy a fiú a múlt héten legálisan vásárolta a fegyvereket egy nappal a 18. születésnapja után.

A nagyapa is azt mondta, hogy unokája csendes tinédzser volt, aki ideje nagy részét egyedül töltötte a szobájában. Néha elment vele dolgozni, de nem mindig. Az elmúlt évben ugyanis Ramos nem járt iskolába, le sem érettségizett. „Próbáltam beszélni vele, de a gyerekek manapság azt hiszik, mindent tudnak” – fogalmazott Ramos nagyapja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top