nlc.hu
Család

Nem jelenhet meg Moldova György utolsó könyve

Letiltotta Moldova György utolsó könyvének megjelenését az író özvegye

Palotás Katalin, Moldova György özvegye nem engedi megjelentetni a Kossuth-díjas író Két szerelem című regényének második részét.
Moldova György

Nem jelenhet meg a 88 éves korában elhunyt Moldova György utolsó könyve, hiába van már ott a kézirat a kiadónál. Palotás Katalin, a Kossuth-díjas író özvegye döntött úgy, hogy nem engedi megjelentetni a regényt – írja a Blikk.

Azt mondtam, hogy Gyuri életműve teljes, s ezt most is így gondolom. Az már több helyen megjelent, hogy az utolsó munkája, az utolsó nagyszabású regénye a Két szerelem címen íródott. Erről még ő is beszélt a halála előtt, s hangsúlyozta: kétkötetes műről van szó, az egyik a volt feleségéről, a másik rólam, a velem való kapcsolatáról szól majd. Nos, Zsuzsa alcímmel a Két szerelem első része már a boltokban van. A könyvhéten megvásárolható. Ám a második, amely a Katalin alcímet viselné, soha nem jelenik meg. Nem engedem és nem járulok hozzá. Ez az én döntésem, amelyet Gyurival természetesen a halála előtt megbeszéltem…

– mondta a lapnak Palotás Katalin, az író özvegye.

Hozzátette: azt kérte férjétől, hogy a közös történetük maradjon meg a kettőjük titka. Moldova György pedig „nem tiltakozott, nem ellenkezett, nem sértődött meg, hanem azt mondta: »tudod, hogy soha nem tennék olyat, amivel téged megbánthatlak«”.

Palotás Katalin tájékoztatta a kiadót is a döntéséről, bízik benne, hogy tiszteletben tartják, és nem kell jogi útra terelni az ügyet.

(Kiemelt kép: Schumy Csaba/smagpix)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top