nlc.hu
Család

Börtönbe mehet a férfi, aki eltitkolta a lottónyereménye egy részét

Két év börtönbüntetést kapott a lottónyertes férfi, aki eltitkolt felesége elől 250 millió forintot

Majdnem egymilliárd forintot nyert a házaspár, de a férj a váláskor nem vallotta be, mennyi pénzük maradt az összegből.

Két év börtönbüntetést, két év közügyektől eltiltást és 1,5 millió forint pénzbüntetést szabott ki másodfokon a Szegedi Törvényszék arra a férfira, aki eltitkolta a lottónyereménye egy részét a felesége elől, írja a hvg.hu.

A  házaspár még 2016 novemberében közel 900 millió forintot nyert a lottón, és az összeget a férj által kezelt számlákra utalta. Ez nem is volt gond addig, amíg nem romlott meg a kapcsolatuk, és a feleség nem kezdeményezte a közös vagyon megosztását. Mivel azonban a vagyont addig kezelő férj a meglévő készpénz nagyobb részét eltitkolta, a feleség a ráeső résznél mintegy 250 millió forinttal alacsonyabb összeget kapott.

Lottószelvényt tölt ki egy férfi

Lottószelvényt tölt ki egy férfi a Szerencsejáték Zrt. Csalogány utcai lottózójában Budapesten 2019. március 22-én. (Fotó: MTI/Mónus Márton)

A cikk elején említett másodfokú ítélet ellen a vádlott és védője jelentett be fellebbezést. A fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint a másodfokú bíróság ítélete megalapozott, a vádlott bűnösségének megállapítása törvényes, a vele szemben kiszabott büntetés arányos. A bejelentett fellebbezésekről a Szegedi Ítélőtábla hoz döntést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top