nlc.hu
Család

Pereli az exét, mert beszélt a lottónyereményről

Beperelte az exét, mert nem tartotta titokban a mesés lottónyereményt

A férfi még titoktartási nyilatkozatot is aláíratott a volt párjával, de a nő szétkürtölte a családban a milliárdos lottónyeremény hírét.

Egy szerencsés férfi idén januárban 1,35 milliárd dollárt, azaz 474 milliárd forintnak megfelelő összeget nyert az amerikai Mega Millions nevű lottósorsoláson. Szerette volna titokban tartani az elképesztő nyereményét a világ előtt, ezért az egyetlen ember, akinek elárulta, a volt párja volt, akivel már nem élnek együtt.

Állítólag a Maine államban élő férfi azt kérte az exétől, hogy 2032. júniusáig, amikor a kislányuk betölti a 18. életévét, tartsa titokban a nyereményt a lányuk előtt. Az apa annyira komolyan gondolta mindezt, hogy még titoktartási nyilatkozatot is aláíratott a nővel.

Ám az exe mégis beszélt a lottónyereményről: szétkürtölte a családban a hírt, elárulta az apjának és a mostohaanyjának, és így végül a nővére is tudomást szerzett róla.

Mega Millions lottószelvény

Mega Millions lottószelvény (Fotó: Tayfun Coskun/Anadolu Agency via Getty Images)

A lottónyertes – akinek a nevét nem fedték fel – ezért beperelte a volt partnerét. Azt követeli, hogy a nő árulja el, kinek beszélt a lenyűgöző nyereményről (amit végül egyben vett fel, és adózás után 724 millió dollárt kapott).

Emellett felszólította az exét, hogy fizessen minden egyes alkalom után 100 ezer dollárt (35 millió forint), amikor megszegte a titoktartási nyilatkozatot.

Korábban egy másik férfi a felesége előtt titkolta, hogy nyert a lottón, de nem kapzsiságból döntött így. 

(Unilad)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top