nlc.hu
Család

Gyerektartást kell fizetnie egy nőnek az őt megerőszakoló férfinak

Gyerektartást kell fizetnie egy nőnek az őt megerőszakoló férfinak

Egy louisianai nőt arra kötelezett a bíróság, hogy gyerektartást fizessen annak a férfinak, aki ellen korábban azért tett feljelentést, mert 16 éves korában megerőszakolta és teherbe ejtette.
Bíróság

A nő feljelentésével a sheriffhivatal hibájából nem foglalkoztak eddig, időközben ugyanakkor a férfinak ítélték a most már tizenéves gyerek teljes felügyeleti jogát – írja a Telex a Business Insider nyomán.

A cikkből kiderül, hogy Crysta Abelseth 16 éves volt, amikor 2005-ben egy bárban találkozott az akkor 30 éves John Barnesszal, aki a nő visszaemlékezése szerint azt ígérte neki, hogy hazafuvarozza, ehelyett azonban a saját házába vitte, és megerőszakolta. 

Abelseth teherbe esett, de ekkor még nem jelentette az esetet a hatóságoknak. Az apaságot a bírósági iratok szerint később DNS-teszt igazolta. A Barnes öt évvel később szerzett tudomást arról, hogy gyereke született, ekkor bíróságra ment a felügyeleti jogért, amit eredetileg 50-50 százalékban osztott meg a bíróság a két szülő között.

 2015 júliusában Abelseth büntetőfeljelentést tett Barnes ellen az illetékes seriff hivatalánál. A nő a feljelentésében részletesen beszámolt a nemi erőszakról, és azt állította, hogy Barnes megfigyelte és zaklatta őt, de a seriffhivatal nem lépett az ügyben, egészen addig, amíg az nyilvánosságra nem került.

A nő történetéről azután számolt be egy helyi tévé, miután idén teljesen elvették tőle a gyereke felügyeleti jogát és gyerektartásfizetésre kötelezték. 

A sheriffhivatal a tévériport után egy Facebook-posztban azt írták, hogy ez a hiba a korábbiakban sem okozott és a jövőben sem okoz majd semmilyen problémát. A nemi erőszak kivizsgálása most átkerült a louisianai ügyészség hatáskörébe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top