nlc.hu
Család

Rekord-kreditszerző egyetemista

Rekord: 1 félév alatt 4 félévnyi kreditet gyűjtött össze egy magyar egyetemista

Minden felvett tárgyból sikerültek a vizsgái.
egyetemista

Összesen 123 kreditet szerzett egy félév alatt egy mesterszakos egyetemista, aki párhuzamosan végezte el a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem fizikusképzését, valamint a győri Széchenyi István Egyetem villamosmérnöki MSc-szakját – írja az eduline.hu.

Ezzel nagyjából 4 félévnyi kreditet gyűjtött össze néhány hónap alatt, a legtöbb hallgató ugyanis nagyjából 30 kreditnyi tantárgyat szokott felvenni egy szemeszterben. Sőt nemcsak felvette, hanem mindegyikből le is vizsgázott.

Takács Szilárd elárulta az eduline.hu-nak, azért vett fel ennyi tantárgyat, hogy minél előbb végezni tudjon, „mivel a támogatott félévei közben elfogytak”. Arról is mesélt, hogyan tudta összehozni: a fizikus mesterszakon nappali tagozatos volt, ott a 32 kredit miatt nagyjából átlagos órarendet tudott összeállítani, a villamosmérnöki viszont levelező szak volt, ott tömbösített órák voltak, minden pénteken és szombaton.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top