nlc.hu
Család

A Jókai utcai házomlásban megsérült balerina állapota

Biztató hírek érkeztek a Jókai utcai házomlásban megsérült balerináról

Egyelőre továbbra is altatásban tartják a fiatal táncművészt, kezelőorvosai azonban bizakodóak a jövőbeli felépülését illetően.

Jól sikerültek a műtétei a terézvárosi házomlásban súlyos koponya- és gerincsérüléseket szenvedett balerinának, Tóth Nikolettnek. A Bors a táncművész családjának egyik ismerősétől úgy értesült, az operációk után az orvosok felébresztették a lányt, beszéltek hozzá és azt kérték tőle, mozdítsa meg az ujjait, vagy a szemét. A balerina ezekre a kérésekre megfelelően reagált, ám a szakemberek úgy döntöttek, egyelőre továbbra is altatásban tartják őt. Nem tartják azonban kizártnak, hogy lábra álljon, újra járjon, sőt, a jövőben akár a tánchoz is visszatérjen. Bár már több ismerőse és kollégája is szerette volna meglátogatni, a kórterembe egyelőre csak az édesanyja és a párja, Benjamin mehet be hozzá.

Terézvárosi házomlás

Tűzoltók a VI. kerületi Aradi és a Jókai utca kereszteződésében található ötszintes épületnél dolgoznak, ahol homlokzati fal és tetőszerkezeti elemek dőltek az utcára és parkoló autókra 2022. június 27-én (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Mit ismeretes, Nikolett a Budapesti Operettszínház táncművésze, aki épp a munkahelyére tartott szintén ott dolgozó kedvesével, amikor megtörtént a baleset. A teátrum néhány nappal ezelőtt kiadott közleményében is megerősítette, hogy a fiatal művész szervezete –„reménykeltően jól reagált a műtéti beavatkozásra, életfunkciói kedvezőek”.

A házomlásban érintett épületben zajlott építési munkálatokat kivitelező vállalkozás ügyvezetője a Borsnak úgy nyilatkozott, cégük személyi és tárgyi károkra is kiterjedő felelősség-biztosítással rendelkezik. „Az alapelvünk, hogy nem szabad a biztosításon spórolni. Nem az a fő kérdés, hogy hogyan állítjuk helyre a ház homlokzatát, és mikor tudjuk kártalanítani az összetört autók tulajdonosait. Ebben a balesetben a művésznő a legfontosabb.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top