nlc.hu
Család

6 jel, hogy kiégtél a randizástól

Teljesen kiégtél már a randizástól? Ezekből a jelekből kiderítheted!

Ha már jó ideje szingliként keresed a párod, akkor nagy esélyed van arra, hogy kiégtél a randizástól. Magadra ismersz a tünetekben?

A randi appban a sok jobbra és balra húzástól már bütykös lett az ujjad, de még mindig nem találtál rá életed szerelmére. Nem csoda, ha úgy érzed, elfáradtál és semmi kedved egy újabb randihoz, újabb körhöz, amiből lutri, hogy lesz-e értelmes kapcsolat. Nem vagy egyedül ezzel az érzéssel, ugyanis a randizásban is ki lehet égni, Esther Boykin párkapcsolati tanácsadó szerint nagyon hasonló ez a helyzet ahhoz, mint amikor a munka és stressz miatt ég ki az ember. Ami egykor szórakoztató és izgalmas volt, frusztrálóvá vált és csak kimerültnek érezzük magunkat tőle. A szakember a következő jeleket írta le, amikre figyelni kell, mert ezek mutatják, hogy kiégtél a randizásban.

1. Az utóbbi négy randid szörnyű volt

Lehet, hogy az egyik pasi eleve ittasan érkezett az első randira vagy a másik folyton a telefonját nyomkodta, a harmadik randipartnered meg csak az exéről volt hajlandó beszélgetni – ezek a példák valós eseményeken alapulnak. Bármi miatt érezted magad rosszul a randikon, mindegyik mozzanat hozzátesz ahhoz, hogy elmenjen a kedved az egész párkereséstől.

2. Úgy érzed, nincs normális férfi a világon

Az természetes, ha néha tartani szeretnél egy kis szünetet a randizásban, sőt, ezt ajánlott is megtenni pont a kiégés elkerülésének érdekében. Ám ha már ott tartasz, hogy bedobod a törölközőt és kijelented, hogy minden pasi hülye, és egyedül maradsz inkább, mert nincs senki, aki neked való lenne, akkor már elérted a kiégést valószínűleg. Az a pont, amikor már próbálkozni, küzdeni sem akarsz a párkapcsolati céljaidért, és feladod, az bizony beszédes tünete a kiégésnek.

Unott arcú nő a randevún

A kiégés jelei a randizásban (Kép: Getty Images)

3. Barátok helyett inkább otthon maradsz

Ha már nemcsak a randikról mondasz le, hanem a barátokkal sem akarsz kimozdulni, és inkább választod azt, hogy maradsz otthon, akkor jó eséllyel kiégtél a randizás miatt. Amikor már egyre több időt töltesz egyedül otthon és kevesebbet más emberekkel, az egyértelműen jelzi, hogy rendkívül frusztrált vagy a randizás miatt. Főleg igaz ez akkor, ha amúgy voltak kedvenc elfoglaltságaid – táncolni, új ételeket kipróbálni, sportolni -, és most azon kapod magad, hogy csak otthon akarsz lenni. Ebben a helyzetben a randizással kapcsolatos reménytelenséged az életed más területeire is átterjedt.

4. Féltékeny vagy a párkapcsolatban élő barátaidra

Van olyan barátod, akinek szerinted a legjobb párja van, de nem értékeli a szerencséjét? Vagy nem reagálsz a barátnődre, amikor az esküvőszervezésről mesél, vagy részletezi, hogy milyen figyelmességet kapott a párjától? A féltékenység szét tudja szedni a barátságokat, ha hagyod. Ha azt veszed észre, hogy egyre inkább elhatárolódsz a párkapcsolatban élő barátaidtól, itt az ideje, hogy megszelídítsd az féltékenységedet.

5. Anyukád izgul a randevúd miatt helyetted

Ha a barátaid, a kutyád, a szomszédod, a munkatársaid és még az anyukád is jobban érdeklődik a randijaid iránt, mint te, az nagy jel, hogy szünetre van szükséged. Ez a tünet ugyanis azt jelenti, hogy elvesztetted azt a varázslatos izgalmat, ami a randizással járhat, és egyszerűen elfáradtál már a párkeresés során. Bármi is legyen az okod arra, hogy szünetet akarsz tartani, azt azért tartsd szem előtt, hogy a barátok és családtagok jót akarnak, ne bántsd őket azért, mert érdeklődnek a szerelmi életed iránt.

6. Már jó lenne a szamár is

Ha eljutottál arra a pontra, amikor őszintén szólva csak szeretnél valakit, bárkit magad mellett tudni, akkor veszélyes területre tévedtél, mert ilyenkor elveszíted a normáidat, minimális elvárásaidat egy kapcsolattal szemben. Márpedig nem akarhatod abban a szellemben kiválasztani egy életre a párodat, hogy ha ló nincs, jó a szamár is.

Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top