nlc.hu
Család

Varnus Xavér testvére elvesztéséről

„Nem gondolhattuk akkor, hogy ezen az ikonikus helyen találkozunk utoljára” – Varnus Xavér testvére elvesztéséről vallott

Az orgonaművész édesanyja most Kanadában vigasztalódik vele.

Varnus Xavér június végén tragikus hirtelenséggel veszítette el a testvérét. A világhírű orgonaművészt megrázta a tragédia, hiszen öccse, Ádám csupán 45 éves volt, és semmilyen betegségben nem szenvedett.

Varnus Xavér

Varnus Xavér (Fotó: Toroczkay Csaba)

Utolsó találkozásukról és a temetésről a Bestnek beszélt Xavér. 

„Az önfeledt öröm, amikor 14 évesen először vehettem karjaimba a kórházban, és a veszteség érzése, amikor el kell most búcsúznom a testétől. Régi hagyományunk, hogy Kanadába való hazutazásom előtti napon anyával és Ádámmal, valamint a fiaival mindig elzarándokolunk a Fiumei úti temetőbe a családi sírbolthoz. Őseink maradványainál búcsúzunk el ilyenkor egymástól. Így volt ez idén márciusban is, nem gondolhattuk akkor, hogy ezen az ikonikus helyen találkozunk így, hármasban utoljára” – mondta a művész, aki azt is elárulta, Ádámot is itt temetik majd el október végén. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top