nlc.hu
Család

Százéves nyárfát vett védelmébe Varnus Xavér

Egy száz esztendős fáért küzd Varnus Xavér

A harminc méter magas fát állítólag egy parkoló miatt akarják kivágni.

A híres orgonaművész Facebook-oldalán azt írja, hogy veszélyben lehet az a százéves nyárfa, ami kőbányai szülőháza mellett áll. “A ház legidősebb lakójának, a napokban meghalt Habos Mártának a nagyszülei pont száz esztendeje, 1921-ben ültették e lenyűgöző fát, amikor is megvásárolták az akkor tíz esztendős épületet. Ez a fa maga volt a megnyugtató állandóság a környék lakóinak – úgy tűnt, hogy örökké állt, és örökké állani fog” – írja posztjában.

Varnus Xavér szerint a fának a napjai azért lehetnek megszámlálva, mert a ház kertjében egy parkolót szeretnének építeni az új lakók, és az öreg fa ennek a tervnek az útjában áll. “Ép, egészséges fákat, élő oxigéngyárakat kivágatni, csak azért, hogy tíz méterrel közelebb parkoljanak autójukkal a tévé előtti fotelhez? Meghívottként a saját szememmel láttam: Anglia 95 esztendős királynője a Buckingham palota főbejáratától a fogadószobákig naponta teszi meg lift segítsége nélkül a megközelítőleg 300 méteres utat” – teszi hozzá.

Varnus Xavér egyúttal arra kéri követőit, a bejegyzés alatt fejezzék ki tiltakozásukat, ő pedig megpróbálja felvenni majd a kapcsolatot a helyi önkormányzattal, hátha történik majd valamilyen előrelépés az ügyben, bár – állítása szerint – sajnos az ő kezük is meg van kötve. 

Varnus Xavér

Varnus Xavér orgonaművész Balaton-felvidéki házában 2011-ben. (Fotó: Smagpictures.com / Beáta Tóth)

Még több cikk Varnus Xavérról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top