nlc.hu
Család

Ebben a kórházban cuki gipszekkel lepik meg a gyerekeket

Ebben a kórházban cuki gipszekkel lepik meg a gyerekeket

A gyerekek érthető módon rémültek, amikor csonttörést szenvednek, de Luis Ruiz a Los Angeles-i Gyermekkórházban szórakoztatóvá teszik számukra a gipszelést.

A Yahoo cikkéből kiderül, hogy az ortopédiai technikus a kis betegek gipszeit kedvenc rajzfilmfiguráik, sportcsapataik és más kedvencek rajzaival szabja egyedivé.

Törött kezű kisfiú játszik.

A kép csak illusztráció (Fotó: Getty Images)

„Körülbelül tíz évvel ezelőtt egy kisfiú megkért, hogy rajzoljak egy boldog arcot a gipszére. Azt mondtam neki: »Tudod mit, nem igazán értek a rajzoláshoz. Inkább nem is rajzolnék. Lehet, hogy elrontanám«” – mesélte Ruiz a PEOPLE-nek. Ám a fiú továbbra is ragaszkodott a mosolygós archoz, így végül Ruiz beleegyezett. A kisfiú el volt ragadtatva az eredménytől.

„Felvillanyozta őt!” – emlékszik vissza Ruiz.

Ez az örömteli pillanat inspirálta Ruizt arra, hogy gipszrajzokat ajánljon fel minden olyan gyereknek, aki törött csonttal került a kórházba.

„Nem voltam túl jó – mesélt Ruiz a kezdetekről: – De ahogy telt az idő, apránként egyre jobb és jobb lettem, ma már szinte bármit meg tudok csinálni, amit kérnek tőlem” – meséli a szakorvos. Ruiz a „gipszes” pályafutását tartós filctollakkal kezdte, de mostanában már olajalapú festéktollakat használ, amelyekről úgy találta, hogy jobban működnek.

Itt tudod megnézni a cuki gipszeket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top