nlc.hu
Család

Mérőóra-állás bediktálásának határideje

Ma éjfélkor lejár a mérőóra-állások bediktálásának határideje

Az MVM augusztus 15-ig fogadja a mérőállások bediktálását.

A Menedzsment Fórum azt írja, a háztartások meghatározó többségének érdemes lehet rögzíteni, hogy az új rezsirendszer kezdetekor hol tart az energiafogyasztás. Az MVM augusztus 15-ig fogadja a mérőállások bediktálását. Nehezíti a helyzetet, hogy az MVM-nél sem online, sem telefonon nem lehet elérni az ügyintézőket.

Kiderült az is, hogy az áramfogyasztók alig 20 százaléka maradt az átlagfogyasztásként meghatározott 210 kWh havi fogyasztás alatt. A gázfogyasztók esetében ugyanez az arány 30 százalék, ennyien vannak csak a 144 köbméteres átlag-gázfogyasztás alatt. Áram esetében a leggyakoribb tarifált érték havi 300 kWh, gáznál 200 köbméter volt.

A rendelet szerint aki áramfogyasztásban meghaladja az évi 2523 kWh-t, gázfogyasztásban pedig az 1729 köbmétert, annak már augusztustól piaci árat kell fizetnie.

Gázfogyasztásban ez hétszeres, áramfogyasztásban dupla árat is jelenthet az átlag felett.

A Menedzsment Fórum szerint csak akkor nem érdemes rögzíteni a fogyasztást, ha valaki a számlán szereplő óraállással összehasonlítva jelentős energiamennyiséget előre kifizetett már.

A bediktálás nem jelenti azt, hogy a korábbi átalánydíjas ügyfélből havi diktálású ügyfél lenne automatikusan – írják.

Bartik József, a Magyar Posta kézbesítõje villanyórát olvas le Budapest IX. kerületében, a Toronyház utca egyik lakóházban 2013. január 9-én

Budapest, 2013. január 9. Bartik József, a Magyar Posta kézbesítője villanyórát olvas le Budapest IX. kerületében, a Toronyház utca egyik lakóházában. A Posta kézbesítői olvassák le januártól az Elmű-Émász csoporthoz tartozó villanyórákat (Fotó: MTI / Kovács Tamás)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top