nlc.hu
Család

Folyton kritizálta a felesége külsejét, a bíró melléállt

Más nőkhöz hasonlítgatta a feleségét, a bíróság szerint kegyetlenkedést követett el ezzel

A férfi folyton arra emlékeztette a feleségét, hogy nem ér fel az elvárásaihoz, és elmondta, kik lennének számára az ideális nők. A bíróság ezt nem igazán értékelte.

A Keralai Legfelsőbb Bíróság Indiában augusztus negyedikén egy szokatlan ügy végére tett pontot az ítéletével. Az ügy a férj hatására jutott el idáig, ugyanis a férfi megtámadta a családi bíróság ítéletét, ami kimondta a válást, mivel az ügyben a feleség a férje kegyetlenkedésére hivatkozott – derül ki a Times of India cikkéből.

Veszekedés

Képünk illusztráció (fotó: Getty Images)

Az ügyben a bíróság kimondta, hogy a férfi konstans módon folyton emlékeztette a nejét arra, hogy képtelen megfelelni az ő elvárásainak, emellett egyfolytában más nőkhöz hasonlította őt, ami a mentális kínzás egyik fajtájának felel meg. A feleség elmondása szerint a férfi elsősorban a külsejét kritizálta, mondván, hogy nem elég szép és aranyos neki, és mindig ellenpéldákat is hozott más nők képében, például a bátyja feleségeit hozva fel példaként. A bíróság kimondta, hogy alapvetően a bíróság dolga az lenne, hogy minél tovább életben tartsa a házasságot, de vannak helyzetek, amikor a bíróságnak is el kell ismernie, ha valami már menthetetlen, és itt most ez a helyzet áll fenn.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top