nlc.hu
Család

Nem mehetett el korábban a lányáért az anya, felmondott

Felmondott a munkahelyén az anya, mert nem engedték el 15 perccel korábban a gyerekéért

A nő azóta a rugalmas munkavállalás szószólója, hogy senkinek se kelljen választania a karrier és az anyaság között.
Egy nő néz le egy irodaház üvegablakából

Egy kétgyerekes anyuka felmondott a munkahelyén, miután a főnöke nem engedte meg neki, hogy 15 perccel korábban távozzon, és így el tudjon menni a lányáért.

Anna Whitehouse esete még 2015-ben történt, de nemrégiben osztotta meg a közösségi oldalán. Azóta a többi hasonló helyzetben lévő anyát szeretné képviselni, és segíteni nekik.

Mint mondta, nem azért mondott fel, mert a főnöke elutasította a kérését, hanem sokkal inkább az elv miatt. „A főnök azt mondta: »Nem engedhetjük ezt neked, mert ez megnyitná a kapukat mások előtt, akik szintén rugalmas időbeosztást szeretnének«. Abban a pillanatban tudtam, hogy ki kell állnom magamért, más anyákért és a jövő generációiért” – emlékezett vissza az esetre.

Anna sok más nőhöz hasonlóan azzal szembesült, hogy választania kell a karrier és az anyaság között. Pedig szerinte a nők eleve sokkal rosszabb helyzetben vannak a bérkülönbségek, a szakmai előmenetel szempontjából, nem kellene még további akadályokat gördíteni eléjük.

Úgy látja, a munkáltatók egyszerűen félnek a rugalmas munkavégzéstől, pedig a világjárvány is megmutatta, hogy igenis lehetséges, ha pedig valaki negyed órával hamarabb lelép a munkából, attól még nem dől össze a világ.

(Metro)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash/Johnny Cohen)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top