nlc.hu
Család

Felmondott a vasalódeszkás tanár, Vezsenyi László

Felmondott a státusztörvény miatt Vezsenyi László, a vasalódeszkás tanár

A pedagógus 32 év tanítás után hagyja ott a pályát.
Vezsenyi László, a vasalódeszkás tanár

Felmondott a státusztörvény miatt Vezsenyi László, akit a vasalódeszkás tanérként ismert meg az ország. Az 56 éves pedagógus 32 év tanítás után hagyja ott a pályát – derült ki a hvg360-nak adott interjúból.

Inkább lennék ausztriai mosogatófiú, mint idehaza lehajtott fejű tanár

– fogalmazott Vezsenyi.

Vezsenyi László neve akkor vált ismertté, amikor a makói József Attila Gimnázium testneveléstanáraként a koronavírus-járvány miatti iskolabezárások idején, 2020-ban elkészítette a vicces videóját az „online úszásoktatáshoz”. Sajnos nem mindenki vette a lapot, és egy szülői panasz nyomán a tankerület letiltotta őt a tanításról, de végül a tankerületi igazgatónak kellett távoznia.

Ám később sem lett jobb a helyzete, például tavaly azt találta ki a tankerület, hogy néhány órát Csanádpalotán, Makótól 15 kilométerre kell majd megtartania, miközben a testnevelők között neki volt a legmagasabb óraszáma. Ahogy mostani interjúban mondta: „Politikai boszorkányüldözés kezdődött ellenem. Vagy inkább folytatódott”.

Felmondása fő okának azt nevezte, hogy nem látja a társadalom részéről, hogy szükség lenne rá: az iskolába járó gyerekek szüleit nem zavarja, hogy tanteremben tartják a gyereknek a tesiórát, vagy leszakad a vécé álmennyezete.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top