nlc.hu
Család

Fagyaltos kocsival viszi házhoz az ingyen ételt egy ohiói család

Fagylaltoskocsival járja a környéket ez a család, hogy ingyen ételt adhassanak a gyereknek

Több mint tízezer dollárral támogatták az emberek a családot, amikor ők is segítségre szorultak.

Jason Watson és felesége még hat évvel ezelőtt útjára indított egy programot, amelynek keretében ingyen étkezést biztosítottak általános iskolás gyermekek számára. Amikor azonban kitört a világjárvány, sajnos ideiglenesen fel kellett függeszteni a tevékenységüket, de kitalálták, hogy megkérik a környéket járó fagylaltárust, nem segítene-e nekik az ételszállításban, ő pedig boldogan rábólintott, sőt, a kezdeményezést annyira szimpatikusnak találta, hogy felajánlotta nekik az egyik járművét, amit végül Watsonék 2020-ban meg is vásároltak. 

A család azóta pedig maga szállítja ki az általuk készített ételeket az 1300 fős ohiói Frazeysburgben. „Imádunk főzni, és ahelyett, hogy csak mogyoróvajas és lekváros kenyeret adnánk a gyerekeknek, megpróbálunk igazán tápláló ételeket készíteni. Van, amikor hamburgert sütünk vagy éppen grillcsirkés szendvicset készítünk, vagyis csupa olyan dolgot, amihez lehet, hogy másként nem jutnának hozzá” – nyilatkozta Jason Watson. A People cikke szerint eddig összesen 1500 adag ételt szállítottak ki, és a házaspárnak nyaranta gyermekeik, a 12 éves Pax, a 11 éves Skye és a 14 éves Lily is besegít. 

A Watson család

A Watson család (Fotó: Go Fund Me)

Ugyan a fagylaltoskocsi eddig nagyon jó szolgálatot tett, Watsonéknak 2022 júniusában közösségi pénzgyűjtést kellett indítaniuk, ugyanis új alkatrészekre volt szükség. Az adományozók több mint tízezer dollárt dobtak össze. „Elképesztően sok adományt kaptunk, és szeretnénk a jövőben kibővíteni a szolgáltatásaink körét. Az az álmunk, hogy nyissunk egy kávézót, ahol az emberek ingyen fogyaszthatnak, megoszthatnák az ételüket másokkal” – mesélt a család jövőbeni terveikről.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top