nlc.hu
Család

Megmenekülhet a Zöld Menedék Alapítvány václigeti menhelye

Megmenekülhet a Zöld Menedék Alapítvány václigeti menhelye a bezárástól, írásbeli ígéretet kaptak

A kavicskitermeléssel és értékesítéssel foglalkozó Lasselberger Hungária kft. írásbeli ígéretet tett arról, hogy az alapítvány telephelye teljes egészében érintetlen marad.

Az egész országot bejárta a václigeti telephellyel rendelkező Zöld Menedék Alapítvány állatmenhelye körüli bizonytalanság, ugyanis a környéken a Lasselberger Hungária kft. kavicsbányája terjeszkedni kezdett, és sokáig úgy nézett ki a helyzet, hogy emiatt a menhelynek is költöznie kell. Most azonban pont kerülhet a bizonytalan helyzet végére: a két félnek sikerült megegyeznie egymással, sőt a bányatulajdonos azt ígéri, kiépíti Václigeten a vízhálózatot, ami a menhelynek is komoly segítséget jelent – írja a Váci Napló.

Kutya a menhelyen

Életkép a menhelyen (fotó: Zöld Menedék Alapítvány Facebook-oldala)

Ezek a hírek azért is nagyszerűek, mert az alapítvány vezetése semmiképp sem akart költözni. Tizenöt éve működik a menhely, és mivel máig sem sikerült teljesen befejezni, az alapító Sági Barbara úgy érzi, már nem lenne ereje az egészet elölről újrakezdeni.

Biztosíthatok minden városlakót, hogy az alapítvány a helyén fog tudni maradni. A HÉSZ módosítás is így kezeli ezt a területet. Tehát kiemelte a bányaművelési terület alól magát az alapítvány területét

– nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Kiss Zsolt, Václiget alpolgármestere.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top