nlc.hu
Család

Visszakerült a hajléktalan családhoz a kutyájuk

Visszakerült a családhoz a kutya, akiről azért mondtak le, mert hajléktalanok lettek

A hajléktalanná vált kétgyerekes édesanya már nem tudott gondoskodni a család kutyájáról, ezért magára hagyta az utcán. Most újra magához ölhette kedvencét.
A montázson Lilo kutya és találkozása a gazdájával

Egy szomorúan kószáló kutyára lettek figyelmesek a helyiek a Tennessee állambeli Chattanooga utcáin január 24-én. Látszott, hogy nem kóbor kutyáról van szó, ugyanis póráz volt rajta, nyakörvére pedig egy szívszorító üzenetet tartalmazó cédulát erősítettek.

Ez állt a papíron:

Lilo a nevem. Kérlek, szeress engem. Az anyukám nem tudott megtartani, mert két gyerekkel az utcára került. Mindent megpróbált, de nem kapott segítséget. Túl sokba kerülök neki. Nagyon szeret engem, én pedig egy nagyszerű kutya vagyok, és szeretem, ha szeretnek. Kérlek, ne bánts!

Szerencsére a kutyát egy jó szándékú ember találta meg, aki elvitte Lilót a McKamey állatmenhelyre. Az állatvédők kitettek a közösségi oldalukra egy bejegyzést, amelyben megnyugtatják az állat gazdáját, hogy kedvence jó kezekben van, nem adnak neki új nevet, és mindent megtesznek azért, hogy a kutyának csodálatos új otthont találjanak.

Egyúttal megszólították Lilo korábbi gazdáját is:

De ha ezt olvasod, reméljük, hogy jelentkezel, hogy visszakapd őt. Amiben csak tudunk, segítünk, hogy gondját tudd viselni a kutyának. Lilónak határozottan hiányzol, mi pedig semmit sem szeretnénk jobban, mint hogy visszakerüljön a szerető családjához.

A menhely ezután frissítette a posztot, és kiderült, hogy Lilo gazdája jelentkezett a kutyáért. Egy fotót is posztoltak a nagy találkozásról, amikor a nő megöleli kedvencét:

Az állatvédők azt is elárulták, hogy Lilo gazdája és a gyerekei most segítséget kapnak, hogy fedél legyen a fejük fölött, biztosított legyen a megélhetésük, együtt maradhassanak és leküzdhessék a hajléktalanságot, és rengeteg felajánlás is érkezett. 

A menhely az eredeti posztjában arról is írt, hogy a mostani időben sokak számára nehezebb lehet gondoskodni a házi kedvencekről, de mindenkit arra kértek, hogy ne hagyják magukra az állataikat, mert ez nemcsak illegális az Egyesült Államokban, „de soha nem lenne szabad, hogy ez egy lehetőség legyen”. Ehelyett azt tanácsolták, hogy aki Lilo gazdájához hasonló helyzetbe kerül, keresse fel a helyi állatmenhelyet.

Remélhetőleg innen már boldogan folytatódik Lilóék megható története, és az mindenképpen pozitívum, hogy néhány nap alatt történt előrelépés az ügyben. Egy kecskeméti labrador ugyanis nyolc év után került haza, minden bizonnyal második otthonából is elszökött.

(LadBible)

(Kiemelt kép: nlc-montázs, forrás: Facebook/McKamey Animal Center)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top