nlc.hu
Család

Szeptemberi könyvújdonságok

Kihagyhatatlan könyvek, amik szeptemberben jelentek meg

Ezerrel tombol az ősz, ilyenkor pedig nem vágyunk másra, mint bekuckózni egy jó könyv társaságában. Íme néhány zseniális újdonság, amikkel ezt megteheted!

Erős női karakterek, izgalmas, csavaros és különleges sztorik, valamint utánozhatatlan stílusú írók. Ez jellemzi a szeptemberi könyvújdonságok felhozatalát, melyek közül most kiválogattuk neked a hét kedvencünket. A legkülönfélébb műfajokból, magyar és külföldi szerzők műveiből hoztunk ízelítőt, egy dolog azonban közös bennünk: garantáltan imádni fogod őket!

Bonnie Garmus: Minden kémia

Szeptemberi könyvújdonságok

Fotó: Central könyvek

Imádtad nézni, ahogy Beth Harmon mindenkit maga mögé utasít A vezércselben? Akkor Elizabeth Zottért is odáig leszel! Ő a Minden kémia főszereplője: hihetetlenül okos, független, erős nő – vagyis csupa olyan tulajdonsággal rendelkezik, ami a ’60-as években nem feltétlenül ígért könnyű életet a nőknek. Elizabethnek sem csak megszületni volt egyszerű. Helyt kellett állnia egy csupa férfiakból álló tudóscsapatban, később egyedülálló anyaként, végül pedig – teljesen véletlenül – tévésztárként is. Kémikus aggyal levezetni egy főzőműsort pontosan olyan dolog, amire csak egy olyan különc és belevaló csaj képes, mint amilyen Elizabeth. Ezért nem véletlenül lett Amerika legkedveltebb műsora a Finom falatok hatkor… Csakhogy Elizabeth nemcsak recepteket tanít a tévénéző nőknek, hanem azt is, hogyan álljanak ki önmagukért. Ez pedig nyilván nem tetszik mindenkinek.

Central Könyvek, 5390 Ft

Viola Ardone: Oliva Denaro

Olaszország történelmének nagy szégyenfoltja az a „hagyomány”, melyet rehabilitációs házasságnak neveznek, és lényege, hogy a nőnek hozzá kell mennie a férfihoz, aki megerőszakolta őt, ezzel helyreállítva saját jó hírét, valamint felmentve az elkövetőt. 1966-ban Franca Viola volt az egyik első olyan lány, aki nemet mondott erre a kegyetlen és szexista szokásra – az ő története inspirálta Viola Ardone regényét, az Oliva Denarót. Oliva bátor és kitartó, amire szüksége is lesz, miután nem hajlandó feleségül menni az erőszaktevőjéhez. Ez ugyanis egy olyan döntés a ’60-as évek Szicíliájában, ami nemcsak rá, de az egész családjára kihat.

Athenaeum Kiadó, 4499 Ft

Werner Herzog: Dereng a világ

Szeptemberi könyvújdonságok

Fotó: 21. Század Kiadó

Amikor valaki akkora zseni, mint Werner Herzog, mások szinte reménykednek abban, hogy legalább nekik is hagy egy területet, amiben kiteljesedhetnek. Az írók most pórul jártak, Herzog ugyanis legalább olyan tehetséges szerző, mint amilyen rendező. Az egyéni hangja és stílusa a lapokon ugyanúgy átjön, ahogy a filmjein, tehát ha szereted a német géniusz munkásságát – különösképpen az Aguirre, isten haragját –, mindenképpen szerezd be a Dereng a világot. Herzog első regénye Hiroo Onoda, japán katona igaz történetét meséli el, akivel a direktor 1997-ben találkozott. Ekkor ismerte meg a férfi életét, aki Japán kapitulációja után még évtizedeken keresztül folytatta magányos háborúját. Onoda és Herzog órákon át beszélgettek, így a német művésznél senki nem alkalmasabb arra, hogy nála hitelesebben és érzékletesebben adja át, mit is élt át a katona.

21. Század Kiadó, 3990 Ft

Ecsédi Orsolya: Juli vagyok, könyvmoly

Az a baj a fiktív férfiakkal, hogy indokolatlanul tökéletesek és döbbenetesen könnyű beléjük szeretni. Emiatt persze túl magasra helyezik a lécet, amit a 3D-s pasiknak szinte lehetőségük sincs megközelíteni azt. Ne tagadd, neked is volt már ilyen időszak az életedben (esetleg épp most csavarodtál rá egy irodalmi szívtipróra?), ahogyan persze nekünk is. Éppen ezért kiválóan fogsz tudni azonosulni Juli problémáival, hiába csak egy iskoláslány még. Ecsédi Orsolya legújabb ifjúsági regénye hihetetlenül jól ragadja meg, milyen az, amikor egy picit túlságosan elveszünk a könyvek világában, és kézen fogva kalauzol minket Julival együtt a valóság felé, ami távolról sem olyan unalmas, mint amilyen az olvasó-szemüvegünkön keresztül tűnik.

Kolibri Kiadó, 2999 Ft

Sophie Irwin: Hozományvadász hölgyek kézikönyve

Szeptemberi könyvújdonságok

Fotó: Central Könyvek

Bridgerton-rajongók, figyelem! Amíg türelmesen vársz a harmadik évadra, addig is kell valami, amivel pótolhatod a régenskori romantikát az életedben. Ez a Hozományvadász hölgyek kézikönyvével sikerülni fog, amit Sophie Irwinnek kell megköszönnöd. Ezt a regényt akkor fogod igazán szeretni, ha te is azon Bridgerton-fanok közé tartozol, akiket elvarázsolt Kate és Anthony utálatból formálódott szerelme, Kate talpraesettsége és hűsége a családja mellett, valamint az, ahogy képes volt Anthony szívét megolvasztani. Valami ilyesmit kapsz majd Kitty Talbot és Lord Radcliffe párosától is. Kittynek a családja megmentése érdekében pénzt kell szereznie, a célra pedig leginkább egy vagyonos lord a legmegfelelőbb. Lord Radcliffe viszont nem akarja, hogy a hozományvadász lány átvágja a londoni társasági elitet, így elhatározza, hogy mindent megtesz, hogy megakadályozza Kitty ügyeskedéseit. Kettőt találhatsz, mennyire fog sikerrel járni…

Central Könyvek, 5490 Ft

Fredrik Backman: Győztesek

Ha olvastad Az ember, akit Ovénak hívnak vagy a Björnstad-trilógia köteteit, akkor Fredrik Backmant nem kell bemutatnunk. Pontosan tudod, hogy mit várhatsz tőle: sírva röhögést és röhögve sírást. A Győztesek – azaz a Björnstad-trilógia befejező része – nem fog csalódást okozni, Backman ugyanis ezúttal is hozza a formáját. A történet két évvel a második kötet eseményei után veszi fel a fonalat, ismételten az erdő közepén megbúvó Björnstad városában. A helyiség lakóinak életéről mesél a maga megszokott stílusában – ám ennél többet inkább nem mondunk, egyetlen poént sem szeretnénk lelőni. De ígérjük, nagyon is szeretni fogod!

Animus Kiadó, 5990 Ft

Guillaume Musso: A szajnai ismeretlen

Szeptemberi könyvújdonságok

Fotó: Park Könyvkiadó

Egy izgalmas thrillerre vágysz esetleg? Akkor a legmenőbb francia író, Guillaume Musso legújabb könyvét ajánljuk. A szajnai ismeretlen címe egy fiatal nőt takar, akit ugyan élve húznak ki a Szajnából, nem emlékszik semmire, még a saját nevére sem. A DNS-tesztek azonban kiderítik, hogy ő az a Milena Bergman, aki amellett, hogy híres zongoraművész, több mint egy évvel korábban egy repülőgép-szerencsétlenség következtében elhunyt. A baleset után pedig a holttestét azonosították, majd eltemették. Hogy lehet egyszerre élő és halott ez a lány? Ezt próbálja kinyomozni Milena egykori vőlegénye, Raphaël egy rendőrnő, Roxanne segítségével, a szálak pedig egyenesen a párizsi művészvilág legmélyebb bugyraiba és a Dionüszosz-kultusz kulisszái mögé vezetnek…

Park Könyvkiadó, 4229 Ft

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top