nlc.hu
Szabadidő

Mindent a Bridgerton 3. évadáról

Minden, amit a Bridgerton 3. évadáról már most tudni lehet

Hivatalosan is elkezdődött a Bridgerton folytatásának forgatása, a harmadik évadhoz pedig több új arc is csatlakozik – Lady Whistledown ellátott minket az infókkal, mi pedig már adjuk is neked őket tovább.

Annak ellenére, hogy már hónapok teltek el a Bridgerton második évadának premierje óta, a rajongók lángolása a Netflix romantikus sorozatáért nem csillapodik. De valljuk be, a streaming szolgáltató nem is hagyná: az egyik legsikeresebb saját gyártású produkciójukról van szó, amiben könyvadaptáció révén még mindig rengeteg lehetőség rejlik, hiszen az eredeti regényfolyam egész pontosan nyolc részes. Így hát nem véletlen, hogy a Netflix már a második szezon debütálása előtt berendelte a harmadik és a negyedik évadokat is, sőt, még egy spin-off sorozattal is készülnek, ami majd a fiatal Charlotte királynőről fog szólni.

Most azonban fókuszáljunk a harmadik évadra! A forgatás ugyanis már el is kezdődött, valamikor június közepén – a pontos dátumot ugyan nem tudjuk, de a Netflix Lady Whistledown által inspirálódva gyorsan tájékoztatta a tényről a rajongókat egy videó formájában, ami ismételten megerősíti, hogy ezúttal Colin és Penelope szerelme kerül a középpontba.

Ezáltal egyébként még inkább felborul minden, amit Julia Quinn műveinek lelkes olvasói tudtak a Bridgerton világáról: miután Kate és Anthony kapcsolatát szinte teljesen másképp vezette fel a sorozat, mint ahogy az a regényben (A vikomt, aki engem szeretett) szerepel, most a sorban következő Benedict sztoriját (Tisztességes ajánlat) úgy ahogy van átugrották, hogy a harmadik fivér és Lady Whistledown személyesen esélyt kapjon a boldogságra (Mr. Bridgerton csábítása). Éppen ezért valószínűleg nem támaszkodhatsz az eredeti alkotásra, ha tudni szeretnéd, mi vár rád és a Polin-párosra a folytatásban – ha mégis képbe kerülnél a könyv tartalmával ITT részletekbe menően összefoglaltuk neked, ezért felmerül a kérdés:

Miről fog szólni a harmadik évad?

Szerencsére nem kell nagyon a sötétben tapogatóznunk, a Netflix ugyanis tényleg felvette a versenyt Lady Whistledownnal, és egy rendkívül részletes cselekményleírást tett közzé. Ha még emlékszel, a második évad úgy ért véget, hogy Colin csúnyán leírta Penelopét a barátai előtt, amit a lány sajnos végighallgatott. A közlemény szerint a Bridgerton-fiú vallomása arra sarkallja Pent, hogy végleg lemondjon az évek óta távolról csodált Colinról, és az új társasági szezonban végre férjet fogjon magának. Lehetőleg olyasvalaki személyében, aki kellő függetlenséget hagy neki ahhoz, hogy zavartalanul folytathassa a kettős életét Lady Whistledownként, távol az anyjától és a nővéreitől. De miután Penelope nem az önbizalmáról híres, a próbálkozásai kudarcot vallanak.

Bridgerton 3. évad

Fotó: Liam Daniel/Netflix

Colin az előző szezon végén ismét útra kelt, a világjárásáról pedig jobb formában tér haza, mint valaha. Van valaki, akit viszont ez a legkevésbé sem foglalkoztat: Pent. A srácot persze zavarja régi barátja hűvös, távolságtartó viselkedése, ezért mindent meg akar tenni annak érdekében, hogy rendezze a barátságukat. Így felajánlja a lánynak, hogy mentorálja őt a magabiztosságig vezető úton, és segít neki férjet találni. Csakhogy a leckék egy kicsit túl jól sikerülnek, ezért Colinnak szembe kell néznie azzal, hogy a Penelope iránti érzelmei távolról sem csupán barátiak. A dolgokat bonyolítja, hogy Pen és Eloise barátsága is megromlott a második évad végén. Eloise meglepő új barátra lel, Penelope pedig egyre ismertebb tagjává válik a londoni társaságnak – ez pedig megnehezíti a ténykedését Lady Whistledownként.

Kiket láthatsz viszont?

Mindenki kedvenc hercege, azaz a Regé-Jean Page által megformált Simon távozása óta tudjuk, hogy a Bridgerton szereplőgárdájában senki nincs biztonságban – bárki sztorija véget érhet egyetlen évad után. Ez a veszély azonban szerencsére nem fenyegeti az előző szezonban szívünkhöz nőtt párost, Kate és Anthony ugyanis mindketten visszatérnek. A vikomtot alakító Jonathan Bailey az Instagram sztorijai között osztott meg egy fotót, amint Mrs. Bridgerton (Simone Ashley) kezét fogja. A szerelmesek ugyan mellékszereplők lesznek a folytatásban, azért továbbra is fontos személyek a sorozat életében, hiszen Kate vezeti ezentúl a Bridgerton-háztartást, és valljuk be, még nem kaptunk eleget a Kanthony-happy endből.

Bridgerton 3. évad

Fotó: Liam Daniel/Netflix

Természetesen Nicola Coughlan és Luke Newton játsszák ismételten Penelopét és Colint, ahogy a Bridgerton- és Featherington-család tagjait életre keltő színészek többségét is viszont láthatod. Azért csak a többségét, mert egy jelentős változásra azért sor kerül. Megvan a hatodik Bridgerton-testvér, Francesca? Nem baj, ha nincs, egyáltalán nem hibáztatunk érte: a lány szinte alig volt jelen a sorozatban. Az első évadban összesen kétszer bukkant fel, míg a másodikban ugyan eggyel többször, de az évad eleje után szó nélkül felszívódott. Nos, ez azért történt, mert a Francescát alakító Ruby Stokes minden idejét lefoglalta, hogy egy másik, Lockwood & Co című netflixes sorozatot vigyen el a hátán. Így a folytatásra a produkció búcsút vett Ruby-tól, és az Egy botrány anatómiájából ismert Hannah Dodd vette át a helyét. Remélhetőleg ez pedig azt jelenti, hogy végre ezt a rejtélyes Bridgerton-nővért is meg fogjuk ismerni egy kicsit jobban.

Bridgerton 3. évad

Hannah Dodd, az új Francesca (Fotó: Netflix/Michael Shelford)

A társaság újoncai

Nem Hannah Dodd lesz az egyetlen új arc a Bridgerton harmadik évadában. A Netflix közleménye szerint egyszerre három úriember érkezik a londoni társasági életbe. A netflixes Maradj mellettem című sorozatból ismert Daniel Francis egy Marcus Anderson nevű karizmatikus figurát alakít majd, aki azonnal felkelti bizonyos házasságvadász anyukák figyelmét. Lehetséges, hogy ő lehet Penelope egyik udvarlója? Az biztos, hogy nem lesz egyedül: az excentrikus Lord Debling (a többek között A koronából ismert Sam Phillips) szintén felkelti az eladósorba került lányok figyelmét. A lordról egyelőre annyit tudni, hogy meglehetősen szokatlan érdeklődési köre van, ám ez senkit nem érdekel: a gazdagsága viszont annál inkább beszédtéma. Végül pedig a filmezés világában is újoncnak számító James Phoon egészíti ki a triót, aki Harry Dankworth-t fogja játszani. Dankworth pedig, amilyen helyes, olyan butuska, amit valószínűleg elég sokan ki fognak használni…

Bridgerton 3. évad

Daniel Francis, Sam Phillips és James Phoon (Fotók: Amanda Edwards, Mike Marsland/Getty Images, Instagram/@jamesphoon_)

Jó, de mikor nézhetjük már?!

A második évad premierének vörös szőnyegén a sorozat kreátora, Shonda Rhimes a következőt nyilatkozta a folytatásról:

„Mi már dolgozunk a harmadik évadon, szóval remélhetőleg a két szezon között ezúttal kevesebb idő telik majd el.”

Most pedig, hogy a forgatás már javában zajlik, úgy néz ki, hogy ezt az ígéretet sikerül is betartaniuk. Hogy ez dátum szempontjából pontosan mit jelent? Még nem lehet tudni, de ne aggódj: ha rajtunk (és Lady Whistledownon) múlik, mindig naprakész leszel a Bridgerton-infókból.

Forrás: Entertainment Weekly

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top