nlc.hu
Sztárok

Tények Jonathan Bailey-ről

6 dolog, amit tudnod kell Jonathan Bailey-ről, a Bridgerton szívtiprójáról

Jonathan Bailey a Bridgerton második évadának abszolút főszereplője, Anthony karakterében tökéletesen hozza a szívtipró szerepét.

Jonathan Bailey zseniálisan alakítja Anthony Bridgertont, aki a második évadban elszántan azon van, hogy megházasodjon. A tesztoszterontól és heteroszexuális férfi sztereotípiáktól füstölgő szerepet ráadásul úgy játssza el Bailey, hogy ő maga az életben homoszexuális. Az angol színészt számtalan filmben láthattuk már, a Bridgerton sorozat óriási sikere azonban most még inkább reflektorfénybe helyezte Bailey-t. Hoztunk pár dolgot, amit nem biztos, hogy tudtál a legújabb szívtipróról.

Már egészen fiatalon színész akart lenni

Bailey egy interjúban elárulta, hogy nagyon fiatalon ráébredt, hogy az ő útja a színészet lesz. Alig ötéves korában, miután látta az Olivér! című musicalt, tudta, hogy neki a színpadon van a helye. „Emlékszem, hogy bejelentettem azon nyomban a családomnak a szándékaimat” – mondta el a színész. De nemcsak az Olivér!, hanem a testvérei is nagy hatással voltak a pályaválasztására: „Három nővérem van, akik bátorítottak a színészkedésre. Ha jól emlékszem, az volt a kedvenc elfoglaltságuk vasárnaponként, hogy felöltöztessenek (lehetőleg nőnek). Ők voltak a példaképeim gyerekkoromban, ők a hibásak, hogy színész lettem.”

Bailey sikeres színházi színész

A színész nagy áttörése hétéves korában történt, amikor a londoni Barbican színházban szerepelt a Karácsonyi ének című színdarabban 1995-ben. Onnan kezdve rengeteg darabban mutatta meg tehetségét, 2019-ben pedig megkapta a Laurence Olivier díjat a Company című musicalben nyújtott alakításáért.

Chris Harper, Marianne Elliott és Jonathan Bailey

Chris Harper, Marianne Elliott és Jonathan Bailey az Laurence Olivier díjjal (Kép: Eamonn M. McCormack/Getty Images)

Ha nem színész lenne, tanítana

Egy interjú során Bailey elárulta, hogy ha nem színészkedne, akkor valószínűleg általános iskolai tanító lenne. „Szerintem minden tanár alapvetően modern hős, imádok az unokahúgommal tanulni, gyakorolni, bármilyen iskolai feladatot végezni. Mindig azt gondoltam, hogy ez egy gyönyörű szakma, látni, ahogy felnő a következő nemzedék, ennek része lenni nagyon különleges dolog.”

Bailey szülinapján derült ki a Bridgerton

Anthony Bridgerton szerepére még akkor jelentkezett Bailey, amikor a Company című musicalben játszott a színpadon, 2018-ban. A meghallgatás után egy év telt el, amikor megérkezett a visszajelzés, hogy övé lett Anthony szerepe, ráadásul pont azon a napon, amikor a 31. születésnapját ünnepelte.

Simone Ashley már volt a partnere 

A Bridgerton második évadában vitathatatlanul működik a kémia Bailey és főszereplőtársa, Simone Ashley között. A két színész már ismerte egymást a Bridgerton előtt is, együtt szerepeltek a Broadchurch című, zseniális, brit drámasorozatban, melyben Bailey volt a főszereplő. Régi ismerősként még könnyebben élték bele magukat a szövődő szerelemi drámába a két szereplő között.

Charithra Chandran, Jonathan Bailey és Simone Ashley

Charithra Chandran, Jonathan Bailey és Simone Ashley (Kép: Jeff Spicer/Getty Images)

Jonathan Bailey után bomlanak a nők és férfiak is

A színész a heteroszexuális Anthony Bridgertont személyesíti meg a sorozatban, ám az életben valójában homoszexuális. Amikor erről kérdezték, hogy ez okoz-e bármilyen belső feszültséet számára, azt válaszolta, hogy a szexuális irányultság egyáltalán nem befolyásolja egy jó színésznél azt, hogy milyen szerepet játszik. És milyen igaza van, hiszen rengetegszer láttunk heteroszexuális férfiakat is homoszexuális szerepben a filmvásznon, miért ne működhetne ez fordítva is? Egy interjúban Bailey elmondta, hogy Anthony szerepe miatt sokat kellett gondolkodnia a szerelemről:

„A saját élettapasztatodat rakod bele a szerepeidbe. A legérdekesebb, legizgalmasabb érzések pedig általában nincsenek kimondva, megfogalmazva, ezeket kellett tudatosítani a szerep kedvéért. (…) Szerintem nem kellene számítson, hogy milyen karaktert játszik egy színész, de persze tudom, hogy a háttérben van egy olyan ítélet, hogy egy homoszexuális férfi ne játsszon heteroszexuális főszerepet. Pedig sok heterot láthattunk ikonikus homoszexuális alakításokban, ami bizonyítja, hogy a szexuális irányultság nem számít.”

Via; Kiemelt kép: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top