nlc.hu
Sztárok

Phoebe Dynevor, a Bridherton főszereplője

7 dolog, amit nem tudtál a Bridgerton család női főszereplőjéről, Phoebe Dynevorról

Te is nézed a Bridgerton család című sorozatot? Ismerd meg jobban a főszerepet alakító Phoebe Dynevort!

A közelmúltban bemutatott Bridgerton család című sorozat rövid idő alatt az egyik legnagyobb kedvenc lett a Netflixen, a főszerepet, Daphne Bridgertont alakító Phoebe Dynevor pedig gyakorlatilag egyik napról a másikra vált világsztárrá. Utánajártunk, mit lehet tudni a 25 éves angol színésznőről, akiről az elkövetkezendő időszakban egészen biztosan sokat fogunk hallani…

Phoebe Dynevor

Phoebe Dynevor (Fotó: David M. Benett/Dave Benett/Getty Images for dunhill)

Művészcsaládba született

1995. április 17-én, az angliai Traffordban, művészcsaládba született és Manchesterben nőtt fel. Édesanyja Sally Dynevor, aki 1986 óta szerepel Coronation Street című szappanoperában, édesapja pedig Tim Dynevor színész és forgatókönyvíró. Két testvére van: egy 23 éves öccse, Samuel és egy 17 éves húga, Harriet.

Sally és Tim Dynevor

Sally és Tim Dynevor (Fotó: Danny Martindale/WireImage)

14 éves kora óta játszik sorozatokban

14 éves kora óta szerepel tévésorozatokban, karrierje a Waterloo Road című szériában indult, melynek összesen 20 epizódjában tűnt fel. A Bridgerton előtt azonban a legtöbben a 2017-ben indult Blöff című amerikai sorozatból ismerték, melyben többek között együtt játszott a Harry Potter-filmek Ron Weasley-jével, Rupert Grinttel.

Phoebe Dynevor

A Waterloo Road című sorozatban

Imádja Jane Austen műveit

Gyerekkora óta rajong Jane Austen regényeiért és mindig is szeretett volna olyan produkcióban szerepelni, mely az írónő korában játszódik. „Azt hiszem, kifejezetten a régenskorszakba vágytam és még csodálatosabb, hogy a történet a felső társadalmi osztályban játszódik, mivel ez olyan pazar, mint az Értelem és érzelem vagy a Büszkeség és balítélet világa” – nyilatkozta erről. 

Daphne szerepében

Daphne szerepében (Fotó: Netflix)

Zongora, lovaglás, illemtan

2019 februárjában hallgatták meg Daphne Bridgerton karakterére, azonban ezt követően hosszabb ideig nem kapott visszajelzést, így azt hitte, nem őt választották. Egy nap azonban felhívta őt a sorozat showrunnere, majd  felgyorsultak az események. Megkapta a szerepet és igazából csak ekkor szembesült azzal, milyen horderejű produkcióról van szó. A felkészülési időszakban lovagolni tanult, valamint zongora- és illemtan-órákat is vennie kellett, hogy minél hitelesebben alakítsa majd az arisztokrata lányt. „Oké. Ez olyan volt, mint valami őrület” – idézte fel utóbb.

Phoebe Dynevor

Egy londoni partin, 2016-ban (Fotó: Darren Gerrish/Darren Gerrish/WireImage)

Filigrán alkat

A fiatal színésznő filigrán alkat, mindössze 165 centiméter magasra nőtt.

Jelenleg szingli (?)

Dynevor 2015 óta Sean Teale amerikai színésszel alkotott egy párt. Kapcsolatukat a nyilvánosság előtt is vállalták, gyakran jelentek meg közösen nyilvános helyeken és vörös szőnyeges eseményeken is. A pár néhány hónappal ezelőtt azonban szakított, a színésznő pedig úgy tudni, azóta szingli. 

Vagy legalábbis ez a hír járja. De egy január elején megjelent pletyka másról szól. A People magazin számolt be arról, hogy sokan tudni vélik, hogy a színésznő összejött a Bridgerton sorozat másik sztárjával, Regé-Jean Page színésszel.  Azonban Page úgy fogalmazott a lapok megkeresésére, hogy minden, amit az embereknek ismerniük kell, az ott van a felvételeken. Ha pedig erős kémiát, és szikrázást éreznek a nézők közte és Drynevor között, akkor az a tökéletesen romantikus forgatókönyvnek köszönhető. Ez pedig több, mint elég.

Érdekes, érdekes… De vajon, mit reagálna erre Lady Whistledown?

Sean Teale és Phoebe Dynevor

Sean Teale és Phoebe Dynevor (Fotó: Jason LaVeris/FilmMagic)

Nem rokona Sophie Turnernek

Sokak szerint feltűnően hasonlít a Trónok harca sztárjára, Sophie Turnerre, épp ezért feltételezték róluk, hogy esetleg rokonok. A két színésznő között azonban semmiféle vérségi kapcsolat nincs. Filmvásznon azonban valóban hitelesen alakíthatnának például testvéreket.

Sophie Turner (balra) és Phoebe Dynevor

Sophie Turner (balra) és Phoebe Dynevor (Fotók: Getty Images)

Még több sorozat

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top