nlc.hu
Sztárok

Részletek a Bridgerton második évadáról

Új intrikák, új pletykák és sok-sok erotika – amit tudni szeretnél a Bridgerton következő évadáról

Alig fél éve, hogy a Netflix bemutatta a Bridgertont, de máris egy örökkévalóságnak tűnik a várakozás a következő évadra. A streaming óriás lassanként csepegteti az új információkat a folytatásról, de már így is eleget tudunk ahhoz, hogy iszonyatosan várjuk.

Amikor a Netflix 150 millió dollárért szerződtette magához a szupersikeres televíziós producert, Shonda Rhimes-t (A Grace klinika, Botrány…), pont azt szerették volna, hogy olyan szupersikeres sorozatokat hozzon nekik tető alá, mint a Bridgerton. A Julia Quinn regényfolyamából készült sorozat Rhimes kezében óriási streaming eseménnyé vált, uralva nemcsak a karácsonyi szezon nézettségét, hanem még a januárt és a februárt is. A bemutatása utáni első hónapban 82 millió Netflix előfizető gondolta úgy, hogy legalább belenéz a kosztümös, fülledt erotikájú love storyba, és ezzel a Bridgerton hatmillió nézővel múlta felül a korábbi Netflix nézettségi rekordernek számító Vajákot. A streaming óriás nem sokáig teketóriázott: már januárban bejelentette, hogy berendelte a folytatást, ráadásul az is gyorsan kiderült, hogy már nem kicsiben gondolkoznak: a második évad mellé rögtön berendelték a harmadikat és a negyediket is, vagyis igencsak magabiztosak abban, hogy a siker folytatódni fog, és a nép ki van éhezve a további ragyogó bálokra, udvari intrikákra, szaftos pletykákra, perzselő románcokra és a fülledt erotikájú pillanatokra. A nagy kérdés inkább az volt, hogy a pandémiás időkben mikor tudnak nekiállni az új évad forgatásának, és persze milyen irányba viszik el a sztorit.

The Show Must Go On

Viszonylag könnyű dolgunk van, ha azt akarjuk megtippelni, miről szól majd a második évad. Egyrészt azért, mert az első évad végén, a méh formájában már kaptunk egy utalást arra, kire helyezik majd át a fókuszt (ez egy apró kikacsintás volt a regényfolyam rajongói felé), másrészt azért, mert a Bridgerton egy ismert regénysorozatból készül, így hiába változtatnak ezt-azt, azért azt nem tudják eltitkolni, hogy nagy vonalakban miről szól majd a történet. Az első évad végi kikacsintás mindenesetre megmutatta, hogy az alkotók egyelőre tartják a Julia Quinn által megálmodott sorrendet, és az első regény után most a másodikat filmesítik meg. A regényfolyam szerkezete – mind a nyolc könyv egy-egy Bridgerton testvért mutat be – talán lehetőséget adna cserére, de úgy fest, az alkotók inkább tartják magukat a Quinn által megálmodottakhoz. A vikomt, aki engem szeretett című kötet adaptációjában a legidősebb lánytestvér után a legidősebb fiútestvér, Anthony (Jonathan Bailey) került fókuszba, aki már az első évadban is kapott egy románcot az operaénekesnővel, de az véget ért, a karakter pedig válaszúthoz érkezve, tiszta lappal indulhat neki a folytatásnak. Ezúttal megtudhatjuk, mennyit ér egy ilyen daliás, jó családból származó férfi a londoni házassági piacon.

Amit tudni szeretnél a Bridgerton 2. évadáról

Jonathan Bailey és Rege-Jean Page a Bridgerton első évadában (Fotó: Liam Daniel/Netflix)

Az új románc és az új sztár

London legkelendőbb agglegénye, Anthony Bridgerton nősülésre adja a fejét, csakhogy a kinézett hölgy helyett pont annak testvére iránt kezd hevesebben dobogni a szíve. A regénybeli Kate Sheffield a sorozatban a Kate Sharma nevet kapta, és a Szexoktatásból ismert Simone Ashley bújik a bőrébe. Minden titok tudója, Lady Whistledown a hölgyet egyszer úgy jellemezte, hogy

a legalkalmatlankodóbb nőszemély, aki valaha londoni bálterembe tette a lábát

Amit tudni szeretnél a Bridgerton 2. évadáról

Simone Ashley (Fotó: David M. Benett/Dave Benett/Getty Images for Ralph Lauren)

Kate senkitől nem viseli el a hülyeséget, és vérbeli intrikusként mindent megtesz azért, hogy megakadályozza a testvére házasságát – nehogy már a tesó hozzámenjen egy közismert szoknyapecérhez alapon – , miközben egy idő után ő is vágyakozni kezd a kiszemelt férj után, mert be kell vallania: a sármjának nem könnyű ellenállni. A könyvben Kate-nek van egy cuki corgi-ja, Winston, de azt sajnos még nem tudjuk, hogy a kutyus kap-e szerepet a sorozatban is. A sorozat showrunnere, Chris Van Dusen azt ígéri, hogy Anthony és Kate románca könnyes, megható és gyönyörű lesz, pont olyan szép, mint amire a rajongók az első évad után jogosan számíthatnak.

Mi lesz Daphneval és Simonnal?

Julia Quinn nagyszabású családregényfolyama mindig mást helyez a középpontba, és ennek a szerkezetnek köszönhető, hogy akár közönségkedvenc karakterek is kikerülhetnek. Sokan adtak hangot értetlenségüknek, amikor a Netflix bejelentette, hogy a Simont játszó Regé-Jean Page nem tér vissza a folytatásban, de ez valahol következik a regények szerkezetéből is. Ha ő nem is, a Daphne-t alakító Phoebe Dynevor azért itt lesz nekünk, és ezúttal a bátyja szerelmi életét támogató, neki segítő és tanácsokat adó testvérként láthatjuk őt viszont, aki sokkal érettebb lett az első évad történései óta. Dynevor elmondása szerint nem próbálnak majd úgy tenni, mintha Simon soha nem létezett volna, mert sokat fognak beszélni róla, és megmutatják majd a kettejük közös babáját is. Regé-Jean Page hiánya ugyan sokak számára lesz csalódás, de ha jó lesz az évad, akkor úgysem jut majd időnk arra, hogy Simon hiányán gondolkodjunk. Simont leszámítva szinte mindenki visszatér, természetesen a közönségkedvenc Charlotte királyné is, bár időközben az alkotók rájöttek, hogy túl izgalmas ez a figura ahhoz, hogy elpazarolják mellékszereplőnek, és már elkezdték előkészíteni a fiatalkoráról szóló spin-off sorozatot. Shonda Rhimes annyira fontosnak tartja a Charlotte királynőről szóló szériát, hogy ő maga fogja írni az epizódokat.

Amit tudni szeretnél a Bridgerton 2. évadáról

Phoebe Dynevor a Bridgerton 2. évadának forgatásán (Fotó: Profimedia)

Új karakterek, új csavarok

Chris Van Dusen elmondása szerint bár alapul veszik Julia Quinn regényeit, nem ragaszkodnak szó szerint az ott leírtakhoz, és ahogy az első évadban, úgy a folytatásban is eltérnek majd tőle. Ami szent, azok a központi karakterek és persze az ő románcaik, a történések főbb vonalai és persze a könyvek hangulata, de minden mást szabadon kezelnek. Ennek köszönhető, hogy például az újonnan bejelentett karakterek között több olyan is akad, akik nem szerepeltek a regényben.

A regény fontos szereplőjét, Kate húgát, Edwina-t Charithra Chandran alakítja majd, az édesanyjukat, Mary Sharma-t pedig Shelley Conn játszhatja el. Theo Sharpe szerepében Calam Lynch-et köszönthetjük. Új karakter lesz Jack, akit Rupert Young játszik majd, és aki komoly kapcsolatban lesz a Bridgerton világának egyik legfontosabb úri famíliájával. Rupert Evans-t pedig Edmund, Anthony édesapja szerepére szerződtették, és mivel ő már a történések idején egy ideje halott, ezért tudni lehet, hogy visszaemlékezések során kerülhet a sorozatba.

Hogy áll a forgatás? És a bemutató?

A stáb már márciusban megkezdte volna a forgatást, de a pandémia mindent kissé körülményessé tett, így csúsztak egy kicsit, és végül április végén kezdtek el forgatni. Ha abból indulunk ki, hogy az első évadot közel kilenc hónapon át forgatták, és akkor még nem volt világjárvány, akkor szinte biztosan mondhatjuk, hogy az év vége előtt aligha fognak elkészülni, így nem túl reális azt várni, hogy már idén karácsonykor megkapjuk a Netflixtől a második évadot. Amúgy sincsenek rákényszerülve, mert decemberre már amúgy is megvan a tervezett nagy dobásuk a Vaják második évada formájában. Reálisan nézve 2022 tavaszánál előbb szinte biztosan nem kerülhet bemutatásra a Bridgerton folytatása, de nincs kizárva egy nyári vagy kora őszi premieridőpont sem, vagyis a rajongóknak még biztosan sokat kell várniuk.

Hogyan tovább?

A Netflix tudja, hogy nem várhat annyit az évadok között, mint most az első két évad esetében, és mivel azt szeretnék, hogy a munka folyamatos legyen, és egymás után készülhessenek a Bridgerton évadok, úgy döntöttek, ezt a terhet leveszik Chris Van Dusen válláról, aki a második szezon után egy kis szünetet kap. Shonda Rhimes producer a harmadik-negyedik évad showrunnerének azt a Jess Brownell-t nevezte ki, aki íróként már a Bridgerton első évadán is dolgozott, előtte pedig már eredményesen dolgozott együtt Rhimes-szal a Botrány című sorozat évadain. Rhimes célja az, hogy miközben Van Dusent lefoglalja a második évad forgatása és utómunkája, addig a másik showrunner már elő tudja készíteni a harmadik és negyedik évadot, hogy azok aztán mielőbb szintén a forgatási fázisba kerüljenek. Ha pedig a siker kitart, nincs kizárva, hogy Chris Van Dusen később visszatérjen, és visszavegye Jess Brownelltől a stafétát. Egy biztos: a Bridgerton univerzum dinamikus növekedésnek indult, és talán a második szezonra sokat kell várni, utána már gyorsan érkezhetnek az újabb adagok.

Azért nem csak Bridgerton van a Netflixen:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top