nlc.hu
Család

A Szent Margit Kórház udvarán született baba

Megszólalt a Szent Margit Kórház az udvaron született baba ügyében

Nem indul belső vizsgálat, a kórház szerint az udvaron szülő nő családja köszönetét fejezte ki a „szüléssel és az ellátással kapcsolatban”.
Újszülött baba betakarva

Mint arról beszámoltunk, kedd hajnalban az óbudai Szent Margit Kórház udvarán szült egy kismama, miután nem tudták telefonon elérni a szülészetet. Amikor a vajúdó nő és férje megérkeztek, a portaszolgálat telefonon hívta a szülészetet, de ott nem vették fel a telefont, így egy tolószéket tudott felajánlani a biztonsági őr. Az asszony azonban már ülni sem bírt, úgy döntöttek, gyalog indulnak el a kórházblokk túlsó felén lévő osztályra. Ám a szülés beindult, így az udvaron nem jutottak túl.

A Borsnak a kórház azt válaszolta az esettel kapcsolatban, hogy

az intézmény belső szabályzata alapján a rendkívüli jelentések megtörténtek, melyek kiértékelése után mulasztásra utaló adat nem merült fel, így nem indult belső vizsgálat az esettel kapcsolatban.

Az intézmény közölte azt is, hogy az anyuka és újszülött kisfia jól vannak, már elhagyták a kórházat. Hozzátették: a család köszönetét fejezte ki az osztály dolgozói felé a szüléssel és az ellátással kapcsolatban.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pexels)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top